Niiva niittasi jatkoajalla - Welhot voiton päässä liigasta

Kuopiolainen SB Welhot on voiton päässä Divarin voitosta ja paikasta ensi kauden Salibandyliigassa. Welhot löi tänään finaalisarjan toisessa kohtaamisessa Karhut 9-8 Mikko Niivan jatkoaikamaalilla 9-8 ja johtaa voitoin 2-1.

SB Welhot toipui Karhujen ottelun alkuun räjäyttämästä kolmen maalin salamajohdosta, ja vielä päätöserässä kumpikin kävi vuorollaan edellä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Janne Pitkänen läppäsi maalin edestä pelin tasoihin.

Varsinaisen peliajan viimeinen minuutti sisälsi dramatiikkaa riittämiin, kun Karhut kilautti ensin Welhojen päässä ylärimaa ja sai sitten 44 sekuntia ennen loppua jäähyn Markus Hautaojan kiilattua vastapelaajaa laidassa. Jäähy jatkui jatkoajalle, ja juuri sen päätyttyä Welhojen Iiro Lankinen löysi maalilta Mikko Niivan, joka nosti läheltä ratkaisun.

Welhojen kuulu ykköskenttä teki joukkueensa maaleista kahdeksan Iiro Lankisen merkkauttaessa 2+3, Mikko Niivan 3+1 ja Tero Korhosen 2+2. Ville Salonen oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään Karhujen tehokkain.

Sarja on katkolla Welhoille tiistaina Porissa.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli