MM2016-kisablogi - tunne ratkaisee!

Kirjoittaja on tunteellinen mies.
Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson on suurten asioiden äärellä.

Myönnän. Olen tunteellinen mies.
Kaikessa mihin ryhdyn, on oltava tunteet mukana. Pelkällä järjellä en selviä.
Tunnetta etsiessä alkaa automaattisesti hakeutua paikkoihin, jossa sitä usein on tarjolla runsaasti.
Elokuvat, kirjallisuus, musiikki ja tietysti – urheilu.
Urheilun tuomaa kiimaa ja huumaa on vaikea ylittää. Se yhteys, side, jonka hikoileminen yhteisen päämäärän eteen synnyttää on huumaava. Se saa ponnistelemaan, pinnistelemään ja punnertamaan läpi myrskyistenkin päivien.

Satunnainen mielensäpahoittaja saa nyt kysyä: ”Mitä tuo mediapelle ymmärtää urheilusta? Sehän vaan pyörii siellä tekemässä telkkari- ja mediajuttuja. Kuvaa ja kirjoittaa ja raportoi.”

Juuri niin. Ja juuri siinä on tekemisen hienous.
Saan olla mukana urheilussa, nyt miesten salibandyn MM-joukkueessa omien vahvuuksieni kautta. Luomassa tälle upealle ryhmälle urheilijoita arvoisensa puitteet mediassa, tv-ruudussa ja lehtien sivuilla. Koen tekeväni merkityksellisiä asioita ja voivani vaikuttaa onnistumiseemme.
Jokapäiväisessä rytmityksessä hoidan omat hommani ja tiedän, että se on tärkeää. Se on palanen yhteistä taistelua ja puurtamista – asia, jonka hyvin hoitaen pääsemme askeleen lähemmäs yhteistä, isoa tavoitetta.
mm_gteborg_2014.jpg
MM-joukkue (pelaajat, johto ja huolto) on ottanut meidät vastaan isolla sydämellä. Kuvaaja, leikkaaja, taiteilija Reeo Tiiaisen (kuvassa)kanssa on seurattu ja dokumentoitu joukkueen vaiheita askel askeleelta yhteisten tapaamisten, leirien ja turnausmatkojen muodossa.
WP_20161124_10_10_41_Pro.jpg
Haastatteluja, tarinoita, treeniä, voittoja, tappioita ja yhdessä koettuja seikkailuja. Ryhmässä – omilla vahvuuksillaan, heikkouksia kehittäen.
”Olette osa joukkuetta” on kaunein asia, jonka olen saanut yhteisissä tilaisuuksissamme kuulla. Monella eri suulla. Se lämmittää ja auttaa yrittämään vielä kovempaa.

Allekirjoittaneen ja herra Tiiaisen osalta huominen on iso päivä. Suuri sen on myös Suomen joukkueelle, sillä Riika Arenassa vastaan asettuu Sveitsi, joka monella mittarilla on valmis yllättämään isompansa.
Joukkueen mediaosastolle päivään extralatauksen antaa YLE:n tv-lähetyksen yhteydessä esitettävä ”Tie MM-kisoihin”-dokkari. Tiiaisen kanssa vuoden varrella kuvatuista ja tallennetuista jutuista esitetään parhaat palat ja se jos mikä herättää tunnetta. Tippa silmässä, pala kurkussa ja ihokarvat pystyssä. Toivottavasti katsoja pystyy kokemaan, sen, minkä kamera on yhteisen matkan varrella tallentanut.
Dokkarin voi katsella suoran klo 15:10 alkavan Sveitsi-ottelun erätauoilla YLE:n TV2:lla.

Olen onnekas mies. Saan elää elämääni ympäristössä, jossa voi paljastaa tunteensa. Tiedän, että näiden kisojen varrelle mahtuu vielä paljon hymyä, muutama kyynel ja seikkailuja, jotka voi kokea vain kun elää hetkessä. 
mika_ja_juhani2.jpg
Kotoa lentokentälle lähtiessä julkaisin Facebookissa tämän kuvan (kts.alla) ja siihen olennaisesti liittyvän tekstin. Toivon, että luet ajatuksella varsinkin lopun sitaatit. Sieltä löytyy oma, virallinen kisabiisivalintani. Kappaleessa piilee sellainen tunne ja lataus, joka kantaa pitkälle.

”Tätä tarinaa ei voi kirjoittaa loppuun.
Veljeys, jonka voi löytää yhteisen päämärän, kokemuksen ja tekemisen kautta, jatkuu pitkään sen jälkeen kun valot Riga Arenassa sunnuntaina 11.12. sammuvat. Sellainen veljeys jatkuu ihmisen elämän. Ja siirtyy tarinoiden välityksellä seuraaviin.
Vahvasti kiitollinen siitä, että ammattini kautta on avautunut mahdollisuus olla osa tätä veljeyttä. Kokea huiput ja pohjat yhdessä. Hoitaa oma hommansa täysillä koko ryhmän hyväksi: ”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta.”
Siitä saatavaa palkintoa ei jaeta mitaliseremonioissa. Tai ehkäpä jaetaankin. Uskon, että veljeys ja ilon jakaminen kantaa Suomen joukkueen pitkälle MM-kisoissa. Yhteinen matka on pitkällä ja tavallaan juuri alkamassa. Mun kisabiisi on Eddie Vedderin ”Rise” ja se alkaa näin:

Such is the way of the world
You can never know
Just where to put all your faith
And how will it grow

Gonna rise up
Burning black holes in dark memories
Gonna rise up
Turning mistakes into gold”
mmriika.jpg

 

Jaa artikkeli