MM2016-kisablogi - lainakengillä MM-kultaan

Vuoden 2008 maailmanmestari ja all stars -pelaaja Santtu Manner seuraa Latvian kisatapahtumia nyt toimittajana.

Kohta ne alkaa! Nimittäin ensimmäiset MM-kisat hieman erilaisessa roolissa. Onkin mielenkiintoista nähdä ja kokea MM-kisat median näkökulmasta.

Pelaajana MM-kisat ovat olleet unohtumaton kokemus. Saat elää urheilijan unelmaa, eli voit keskittyä ainoastaan pelaamiseen. Kaikki asiat on hoidettu viimeisen päälle ja sinun tehtävänäsi on huolehtia vain siitä, että peli on kuosissa ja varusteet kassissa, kun hallille mennään. Aina sekään ei ollut itsestään selvää, sillä Prahan kisoissa 2008 unohdin pelikengät hotellille, kun lähdettiin pelaamaan välierää O2–Areenalle (alempi kuva MM2008-välierästä Tshekkiä vastaan).

Pienen tuskailun jälkeen lainasin huonekaverini Lassi Vänttisen puoli numeroa liian pieniä varakenkiä. Homma pelitti niin hyvin, että pelasin samaisilla kengillä myös finaalin.

Tämän vuoden aikana olen ollut mediahommissa muutamassa muussakin hienossa tapahtumassa. Vuosi alkoi muodostelmaluistelun SM-kisoista, jonka jälkeen vuorossa oli kansainvälisestikin merkittävät urheilutapahtumat, Neste ralli ja taitoluistelun Finlandia Trophy.

lainakengätJuuri ennen Riian kisoja vuorossa oli Rukan maailmancupin osakilpailut hiihdossa, yhdistetyssä ja mäkihypyssä. Onkin mielenkiintoista päästä näkemään kulissien taakse, miten oma lajimme kestää vertailun näiden tapahtumien rinnalla. Uskon että kestää.

Ylimääräisenä hommana kisaviikolla on olla ”ylijohtavan”, eli Toni Lötjösen oppaana ja mentorina. Hänelle kun kisat ovat ensimmäiset ja viime päivinä olen huomannut hänessä perinteistä rookie meininkiä. Mies käy ylikierroksilla jo nyt, ja jutut ovat lähteneet vielä enemmän käsistä kuin normaalisti. Saa nähdä miten selvitään kämppiksinä. Toivottavasti Henriksson on järjestänyt huoneeseemme ainakin ison peilin, jossa mies voi ihailla lihaksiaan ja lievittää koti-ikävää.  

Santtu Manner.
Kuvat (MM2008): Markku Huoponen.

Jaa artikkeli