MM2016-blogi: välipäivää ja muuta kisahöpinää

Eletään perjantaipäivää ja tänään vihdoin Suomi pääsee jälleen tositoimiin. Kolmen päivän sapatti on vihdoin pidetty. Näin pitkä jakso ilman pelejä kesken kisojen on kyllä varsin poikkeuksellinen. Pelaajille ajan tappaminen onkin haasteellista ja vaatii jo hieman mielikuvitusta.

Onkin mielenkiintoista nähdä miten Suomi saa jälleen pelirytmistä kiinni.  

Suomen joukkuetta välipäivinä seuranneena voi jo todeta, että joukkueessa on erittäin hyvä henki. Tämä on kuitenkin Suomen joukkueessa ollut aina enemmän sääntö kuin poikkeus. Suomalainen pelaaja on perinteisesti nöyrä ilman mitään turhaa elvistelyä, joten yhteentörmäyksiä ei joukkueen sisällä ei ole.

Suomen joukkueen majoituksesta on ollut mediassakin paljon puhetta. Itse valitsisin heidän nykyisen mallinsa 100-0, verrattuna esimerkiksi Ruotsin malliin. Vaikka Suomi ei asu aivan kaupungin ytimessä, niin hotellissa on paljon hyviä puolia. Luonto on lähellä ja rantasauna on myös plussaa. Kuitenkin isoimmat tekijät ovat oma palloiluhalli, jossa viimeistely treenit ja muut harjoitteet ovat helposti toteutettavissa. Oma kuntosali löytyy myös hotellista. Hotelli on myös lähes täysin ainoastaan Suomen maajoukkueen käytössä. Tällöin pelaajat voivat viettää aikaa rennosti huoneiden ovet auki ja siihen kun lisätään yhteinen oleskelutila niin pelaajat voivat nauttia saumattomasta yhdessäolosta.

Ruotsin joukkueella taas on tapana vaihtaa hotellia kesken kisojen ”hotellikuoleman” välttämiseksi. He myös perinteisesti asuvat keskustassa hotellissa, jossa majoittuu myös kisaturisteja ja mediaa. Hotellissa on myös oma kuntosali, jonka varusteluna on juoksumatto ja yksi ”monitoimilaite”. Vapaa-aika ratkaistaan joko kaupungilla kävellen tai omassa huoneessa kaverin kanssa löhöillen ovi visusti kiinni (boring). Harjoituksiin on aina matkustettava autolla. Tässä asiassa on Suomen joukkueen kannalta tehty jälleen viisaita valintoja.

Suomen mediatiimi on Juhani Henrikssonin johdolla tehnyt myös nerokkaita valintoja. Henriksson ja Tiiainen majoittuvat samassa hotellissa Sveitsin maajoukkueen kanssa. Allekirjoittanut, Ylijohtava ja Hilska, asuvat samassa kerroksessa Ruotsin maajoukkueen kanssa. Saattaa olla, että kokeillaan perinteistä palohälytystemppua tosipelien alkaessa.

Santtu Manner.
Kuva: Mika Hilska.

Jaa artikkeli