MM-kisablogi 2016: mistä hillot ja kermavaahdot pannukakkuun ?

Riiassa. Täällä ollaan. Kotisohva vaihtui Riika Areenaan. Salibandyn MM-kisojen päänäyttämöön.  

Avauspäivä Baltian Pariisiksi mainostetussa Riiassa ei ihan vastannut odotuksia tyylikkäistä katukahviloista eikä eteläeurooppalaisesta katukuvasta. Suurimmasta osasta rakennuksia ei tiedä ovatko ne hylättyjä vai onko rakennustyöt kesken vai asuuko siellä sittenkin joku. Neuvostohenki näkyy ja kuuluu. Eikä ihme. Wikipedia kertoo, että venäläisiä on Riiassa yhtä paljon kuin latvialaisia.

Neuvostohengessä asustaa myös Suomen maajengi. Liekö päävalmentaja Petri Kettunen lukenut Viktor Tihonovin elämänkerrallisen, kun on tuonut ryhmänsä datšalle. Punakoneen pelaajat saivat aikanaan soittaa kerran viikossa kotiin maajoukkueen leiripaikasta. Ei ollut kännyköitä eikä pleikkareita. Ehkä sentään pingispöytä sieltäkin löytyi, kuten reikäpallomaajengimme Leijonaluolasta. Ja hyvin näyttivät soturimme viihtyvän. Kaiken pitäisi siis olla valmista, kun perjantaina Tanska joutuu Suomen ylikävelemäksi.  
 
”En näe enää Tanskan nousevan tästä. Tilaan taksin.” Näin totesi sinivalkoinen sählyääni YLE:n Matti Härkönen vieressäni Riika Areenan piippuhyllyllä. Toisen erän hurmoksellinen viisiminuuttinen oli vienyt isäntämaa Latvian 5-2 johtoon. Suomi pääsisi hienon kotiyleisön eteen perjantai-illan ottelussa. Kotikatsomoihinkin välittyisi lähes täpötäysi Riika Areena. Ja Suomen ensikertalaisille tuo olisi hyvä kokemus ennen sunnuntain finaalia, kuten päävalmentaja Kettunen datšalla totesi.

Tanska juhliiHotellilla IFF:n Youtube-kanava auki. Pelikellossa 58:00. Pelaajat kyyristyvät aloitukseen keskiympyrässä. Tulostaululla lukemat 5-5. Taidettiin lähteä vähän liian aikaisin. Legendaarista. Tanska vie pelin pilkuilla ja järjestelee Latvian kustannuksella pienoisen pannukakun. Isäntämaa ei ole edes kahdeksan sakissa. Latvian avauspelissä väkeä lehtereillä oli yli 8000 ja seuraavassa kahdessa alkulohkopelissäkin yli 5000. Eilisessä jatkopelissä enää 2300 katsojaa. Miksei yleisö löytänyt jatkopeliin? Miten pudotuspelejä on markkinoitu? Nousiko lippujen hinnat merkittävästi alkulohkojen jälkeen? Koitetaan kaivaa näihinkin vastaukset.

Yllätyksiä salibandyn MM-kisat kaipaavat. Sellaisen Tanska eilen järjesti. Latvia on kuitenkin ulkona ja nyt pitäisi löytää kisapannukakkuun kermavaahdot ja hillot. Kenttätapahtumiin en pysty vaikuttamaan, mutta kentän ulkopuolelta tulee takuuvarmasti kermaisen siirappista tavaraa. Liiton somekanavat siis seurantaan !

Toni Lötjönen, Ylijohtava
Kuvat: Reeo Tiiainen ja IFF / MM2016

Jaa artikkeli