Maalitykki palaa Tampereelle Sveitsin mestarina

Salibandyliigajoukkue Classic sai merkittävän vahvistuksen, kun tehohyökkääjä Lassi Vänttinen ilmoitti palaavansa joukkueeseen. Salibandyliigan kaikkien aikojen neljänneksi tehokkain pelaaja aloittaa Classicissa yhdennentoista kautensa.

Vänttinen aloitti myös viime kauden tamperelaisjoukkueen paidassa, mutta siirtyi kesken kauden Sveitsiin, SV Wiler-Ersigenin paitaan. Vänttinen voitti Wilerissa Sveitsin mestaruuden ollen joukkueensa tehokkain pudotuspeleissä pistein 11+11=22. Viime kaudella Classicissa mies ehti nakuttaa 32 tehopistettä runkosarjan 12 ottelussa.

Miksi paluu Tampereelle ja Classiciin?
– Suomessa Family on ainoa vaihtoehto. Viime kausi päättyi Sveitsissä mestaruuteen ja nyt on kiva palata kotiin. Joukkue näyttää hyvältä. Hauska pelata pitkästä aikaa mentalisti-Nykyn komennuksessa, Vänttinen viittaa maajoukkueen maailmanmestaruusvuosiin 2008 ja 2010.

Myös Wigren takaisin alppimaasta

Toinen paluumuuttaja on puolustaja Vertti Wigren, joka pelasi niinikään Sveitsin finaaleita viime kaudella Alligator Malansin paidassa. Wigren kuuluu Classicin nuoriin, mutta jo varsin kokeneisiin kasvatteihin. Miehellä on Sveitsin liigan hopean lisäksi pronssia ja hopeaa myös Salibandyliigasta.

Salo jatkaa, Salin maajoukkuetason vahvistus

Classicin joukkueen runko ei ole merkittävästi muuttunut viime kaudesta. Joulukuun MM-kisoissa vahvoja otteita esittäneet puolustajat Nico Salo ja Janne Lamminen jatkavat seurassa. Lisäksi jatkosopimus on maajoukkueryhmityksissä olleilla Krister Savosella, Sami Johanssonilla sekä Tino Salmisella.

Jo aiemmin keväällä Classic tiedotti merkittävästä vahvistuksesta joukkueen hyökkäyskalustoon, kun maajoukkuehyökkääjä Eemeli Salin siirtyy naapuriseura Kooveesta Familyn riveihin.

Classicin valmennuksesta vastaavat Petteri Nykky ja Samu Kuitunen. Valmennustiimiin liittyy junioreissa erinomaista työtä tehnyt Mikko Hernetkoski. Hän jatkaa myös vanhassa roolissaan seuran junioripäällikkönä. Hernetkosken työ junioripuolella on ainakin mitalien valossa ollut tuloksekasta; Classic kaappasi kultamitalit A- ja C-pojissa sekä hopeaa B-pojissa.

Entisestään hieman vahvistuneen ja omiin kasvatteihin panostavan Classicin miesten liigajoukkueen manageri Pasi Peltola on tyytyväinen koossa olevaan ryhmään:
– Tarkoituksena on ollut koota joukkuetta, jossa on kaksi erinomaista, kansainvälisen tason kenttää ja kahteen mahtuu superlahjakkaita junnuja. Olisi ollut hullua hommata ulkopuolelta keskitason pelaajia, kun meillä on nuoria ja innokkaita juniorimestareita, Peltola sanoo ja viittaa mm. liigaan nostettuihin Eetu Sikkiseen, Tino Lindstediin ja Tuukka Saloon.

Classicin ensimmäinen esiintyminen on 7.-8.8. perinteisessä Players Nightissa Tampere Areenalla.

Classic 2015 – 2016

Maalivahdit
   
1    Riku Saarentola                
30    Joni Järviö    
35    Lassi Toriseva    
93    Tommi Kekkonen (TPS, try out sopimuksella elokuun loppuun)

Kenttäpelaajat

9    Eemeli Salin    (Koovee)
11    Sami Johansson    
12    Eetu Sikkinen    (Classic A-jun.)
13    Oskari Heikkilä    
14    Jesse Ruokostenpohja        
16    Jussi Piha         
17    Janne Lamminen     
20    Nico Salo        
23    Juho Syvänen    
40    Lassi Vänttinen (SV Wiler)
51    Vertti Wigren    (Alligator Malans)
56    Krister Savonen    
61    Tino Salminen
66    Mikko Leikkanen        
72    Atte Eronen
74    Niko Juhola             
81    Tuukka Salo
84    Mika Savolainen
86    Tino Lindsted    (Classic A-jun.)

Lisäksi Jere Pulkkinen ja Otto Kunnari, jotka aloittavat A-junioreissa.    

Päävalmentaja Petteri Nykky    
Valmentaja Samu Kuitunen
Valmentaja Mikko Hernetkoski    
Joukkueenjohtaja Matias Maijala
Yhteyspäällikkö Esa Johansson
Huoltaja Jukka Arponen
Huoltaja Jouni Launonen    
Fysioterapeutti Mark Lehtimäki
Kuljetuspäällikkö Pekka Braks
Manageri Pasi Peltola

Teksti ja kuva: Classic

Jaa artikkeli