Latvia haastaa Suomen U19 MM-avauksessa tänään

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen avausvastustaja on Latvia. Ottelu alkaa klo 23:10 Suomen aikaa ja sitä voi seurata IFF:n YouTube-kanavalla.

Suomi lähtee otteluun selkeänä suosikkina. Näin asian näkee myös Suomen päävalmentaja Jukka Kouvalainen, mutta vastustajan aliarviointiin hän ei kuitenkaan sorru.

– Vastaan tulee fyysinen ja juokseva ryhmä. Latvia ei varmaankaan taitotasollisesta pysty haastamaan millään tavalla meitä, mutta muilla avuilla. Todennäköisesti Latvia tulee puolustamaan tiiviisti omaa päätään ja pyrkivät rikkomaan peliä tosi paljon.


Kuvateksti: Ellinoora Huotari johtaa Suomen ykkösketjun peliä Latvia-ottelussa. Vierellä viilettävät tutut seurakaverit Kooveen Veera ja Oona Kauppi (kuva: Jari Oksanen).

– Meidän pitää saada jalat liikkeelle heti ja pyrkiä olemaan aktiivinen, sitä kautta määrätä pelin vauhti ja pitää se juuri sellaisena kuin haluamme. Välillä mennään kovaa, mutta välillä peliä pitää pystyä rytmittämään hitaammaksi siten että pallo on meillä pidempiäkin aikoja. Se uuvuttaa vastustajaa, jolloin pääsemme iskemään terävästi, hän luotaa peliä.

– Siellä [Latvia] on muutamia kovasti liikkuvia pelaajia, jotka yrittävät nopeita kääntöjä ja varmasti laukovat paljon pian puolen kentän jälkeen, Kouvalainen lisää.

Arvoturnauksen ensimmäisessä ottelussa usein näkyy vielä jännitystä ja monelle nuorelle ensimmäinen MM-ottelu on uran tähän asti jännittävin paikka. Tätä ei päävalmentaja kavahda.

– Varmasti ylimääräistä jännitystä alussa näkyy, mutta kun saadaan peli haltuun niin siitä se rentoutuu ja tekeminen helpottuu, hän uskoo.

Suomen avauskentälliset on nimetty, mutta koska edessä on viiden ottelun urakka viiteen päivään, niin kuormaa pyritään jakamaan ja Kouvalaisen mukaan jokainen pääsee pelille. Joukkueen terveystilanne on myös hyvä.

Suomen avauskentälliset Latvia-otteluun (klo 23:10):

Veera Kauppi – Ellinoora Huotari (kuvassa) – Oona Kauppi
Roosa Salmela – Mia Vallenius

Milla Nordlund – Jenna Saario – Sofia Leino
Olivia Kortelainen – Salla Ranta

Elina Vanhanen – Oona Kauppinen – Annina Levälampi
Pinja Jaakkola – Trine Sällström

Maalissa Teea Lehikoinen.

Penkillä aloittavat: Ella Sundström, Daniela Westerlund, Fanny Holmberg, Kristiina Tarkiainen (mv).

Päävalmentaja Jukka Kouvalaisen mietteitä Latvia-ottelusta lisää videolla:

Jaa artikkeli