Kreeta Lakkala sai nauttia maalilla

Yksi tamperelaisten sankareista oli maalivahti Kreeta Lakkala, joka näytti pitävän nollan hamaan loppuun asti. NST:n Marianne Hannonen särki kuitenkin jokaisen vahdin unelman iskemällä loppuluvut 1-3 vain parikymmentä sekuntia ennen loppua.

– Toki nollan menettäminen noin lopussa harmittaa, eihän se sellainen ole maalivahti eikä mikään joka ei haluaisi nollapeliä pelata, Classic-torjuja myhäilee mestaruuslippis päässä ja -mitali kaulassa.

Mutta yhden maalin päästäminen ei hänen juhlatuulta pilannut. Sanonnan mukaan Lakkala antoi Classicille mahdollisuuden voittaa.

Vaatimattomaan tapaan hän jakaa kunniaa myös joukkkuetovereilleen.

– Tänään oli työmoraali kaikilla todella korkealla. Kenttäpelaajat plokkasivat laukauksia todella kiitettävästi ja sain vain nauttia maalissa.

Velho lempoinimeä totteleva Lakkala muistaa, että viime kaudella hän kirjasi kolme nollapeliä, joista yksi osui juuri NST:tä vastaan runkosarjan viimeisessä ottelussa. Kun vastassa on tuttuakin tutumpi vastus, hyötyy siitä maalivahtikin.

– Tiesin kyllä, että NST:n pakit tykkää ampua paljon viivasta ja hyökkääjät tulevat sitten hanakasti ribareille. 

Lakkala kirjautti itselleen yhden jäähynkin kiskaistuaan vastustajan pelaajaa paidasta maalinedustilanteessa, mutta ei suostunut päästämään kavennusosumaa.

Silmään pisti, että Lakkala ohjeistaa pelin tiimellyksessä aktiivisesti kenttäpelaajia.

– Tykkään psyykata sillä tavalla, myös itseäni. Kyllähän sitä jotkut naureskelevat, mutta myönsi, että flow-tilaan pääsikin.

Ja se perinteinen loppuun. Mikä merkitys Suomen Cupilla sinulle on ?

– Arvostan totta kai, eihän sitä muuten mukaan lähdettäisi. Ja Cup on hyvä välitavoite tässä kohdin kautta.

Kuva: Jari Turunen.

Jaa artikkeli