Koovee yllätti Seinäjoella, mestariehdokas ja mestari tasapeliin

Koovee nappasi perjantaina Salibandyliigassa makoisan voiton kun se yllätti vieraissa sarjakakkonen SPV:n maalein 7-5. Illan toisessa ottelussa mestariehdokas Oilers ja hallitseva mestari Happee tasasivat pisteet tuloksella 5-5.

Seinäjoen ottelu kääntyi Kooveelle toisessa erässä, jossa Petri Hakonen laukoi ensin SPV:n 900 katsojan riemuksi 3-1-johtoon, mutta perään Lassi Ylisiurunen, Samuli Salomaa, Miro Lehtinen ja Perttu Koljonen nakuttivat lukemiksi 3-5. Peliveljet nousi kahdesti maalin päähän, mutta Jaakko Jyrkän laukoma Kooveen seitsemäs osuma kaksi minuuttia ennen loppua oli kotijoukkueelle liikaa. Miro Lehtinen ja Lassi Ylisiurunen tekivät Kooveen maaleista kumpikin kaksi, Mikko Immonen merkkautti kaksi syöttöpistettä.

Espoossa johti ensin Oilers 2-0 ja sitten Happee 2-4 ja 3-5, mutta Oilers tuli vielä. Öljymiesten pelastajaksi nousi hyökkääjä Perttu Pajukoski, joka 4-5-kavennuksellaan sinetöi jo hattutemppunsa ja iski perään vielä loppunumerot viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Casper Pfitzner syötti Oilersin maaleista kolme.

Happeella on nyt liigakärjessä pisteen ero SPV:hen, josta SSV ja Classic ovat kahden pisteen päässä. Hännillä SalBalla on kolme ja Josballa kaksi pistettä.

Salibandyliigan lauantain ottelut ovat OLS – NST ja Nokian KrP – SPV.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää