Koovee vahvalla rungolla uuteen kauteen

Puolivälieriin päättyneen kauden jälkeen Koovee on ehtinyt vetää hiukan henkeä. Uuteen kauteen päästään kuitenkin lähtemään lupaavista lähtökohdista, sillä joukkueen runko pysyy hyvin kasassa sekä valmennuksen että pelaajien osalta. Jo tässä vaiheessa valmennuksen jatkaminen on varmaa, sillä päävalmentaja Hannu Santanen kirjoitti nimensä vuoden jatkosopimukseen ja muukin valmennustiimi jatkaa. Viime kauden pelaajista 20 on jatkamassa seuraavallekin kaudelle joko vanhan sopimuksen tai kauden jälkeen neuvotellun uuden sopimuksen perusteella.

Viime kaudelle asetettu urheilullinen tavoite pudotuspelipaikasta saavutettiin, vaikka nuoren joukkueen osaamista joissain arvioissa ennen kautta epäiltiinkin. Ennen kautta asetettu tavoite oli palata pudotuspelijoukkueeksi ja runkosarjan kuudes sija oli vahva osoitus joukkueen iskukyvystä. Pudotuspeleissä pystyttiin ajoittain haastamaan SPV, mutta aivan ehjää suoritusta ei saatu yhdessäkään puolivälieräottelussa. Kauden raastavin tappio oli toisessa puolivälierässä tullut äkkikuolema, joka aiheutti sen, että SPV:tä ei päästy haastamaan toista kertaa kotikentällä.

Kaiken kaikkiaan kausi kuitenkin oli positiivinen ja joukkue meni eteenpäin monella alueella. Työtä jatketaan tutulla nelikolla, kun Hannu Santasen lisäksi Valtteri Sainio, Jouni Kulmala ja Olli Tuomarla jatkavat valmennustiiminä. Valmennus onkin ehtinyt jo keskustella tulevasta kaudesta ja miettiä omaa työnjakoaan.
Päävalmentaja Hannu Santanen:
– Nälkää jäi viime kaudesta ja ilman muuta tavoitteena on tehdä taas asiat paremmin jatkossa. Valtteri Sainio pääsee nyt joukkueen mukaan jo kesäharjoitteluun ja muutenkin näyttää siltä, että ”Vade” tulee ottamaan isompaa vastuuta pelaajien kehittämisessä kaudella 2015-16. Kaiken kaikkiaan pyrimme kehittämään valmennustiimiäkin koko ajan ja juuri nyt keräämme pelaajien palautetta viime kaudesta.  
Hannu jatkaa:
– Meillä on melko nuori pelaajarunko, joten potentiaalia on vaikka mihin, kunhan vaan jaksetaan tehdä asioita oikein ja pitkäjänteisesti. Kesäharjoitteluun tulee varmaan pieniä muutoksia, jotta saadaan kullekin pelaajalle yksilöllisempi ohjelma ja sen seuranta.

Tällä hetkellä seuralla on sopimus seuraavien pelaajien kanssa ensi kaudesta:

Maalivahdit:

Rasmus Hasu
Eero Peiponen
Arvid Vonk

Puolustajat:

Tuomas Aho
Jussi Alamettälä
Nico Andersson
Niko Hosiasluoma
Matias Lintula
Valtteri Pajunen
Mikko Repo

Hyökkääjät:

Mikko Immonen
Perttu Koljonen
Miro Lehtinen
Jussi Luoma
Henri Mäenpää
Tuukka Pero
Samu Saari
Samuli Salomaa
Lassi Ylisiurunen

Näiden lisäksi kesän ajan tryout-sopimuksella joukkueen mukana ovat tällä kaudella A-junioreissa pelanneet Oskari Västilä ja Aleksi Jokela. Aiemmin Kooveen joukkueessa Salibandyliigaa pelannut Jussi Luoma palaa siis Sveitsistä vuoden tauon jälkeen Tampereelle. Pelaajisto saattaa vielä muuttua jonkun verran ulkomailta palaavien ja mahdollisesti ulkomaille lähtevien pelaajien osalta. Lisäksi keskusteluja käydään kotimaisten pelaajien kanssa sekä seuran sisällä että ulkopuolella. Näiden keskustelujen jatkosta tiedotetaan erikseen, kun asiat kunkin pelaajan osalta varmistuvat.

Päävalmentaja Hannu Santanen:
– Päättyneen kauden rosterista lopetti uransa yksi pelaaja eli Jaakko Jyrkkä, joten hän on ainoa joka ei varmuudella ole käytettävissä. Luonnollisesti katsomme tilanteen myös seuran omien juniorien osalta ja haemme kotimaasta vahvistuksia tietyille pelipaikoille. Tilanne on kuitenkin erittäin hyvä ja vaihtuvuutta sopivasti, avainteemoja ovat kuitenkin pitkäjänteisyys ja yksilöiden kehittäminen.

Tässä yhteydessä Koovee haluaa kiittää Jaakko Jyrkkää viimeisen kahden vuoden peleistä miesten edustusjoukkueessa ja toivottaa onnea jatkoon. Vaikka pelejä seuraava yleisö ei välttämättä edes huomaa erilaisten pelaajien vaikutusta joukkueen sisällä, Jaakko Jyrkän panos kokeneena pelaajana nuoren joukkueen kasvaessa on ollut merkittävä.

Kooveen tiedotteesta
Kuva: Topi Naskali

Jaa artikkeli