Kohti Superfinaalia - Ahtiainen ei pelkää mitään

Lauantaina edessä on kaikkien aikojen salibandykauden huipentuma, Superfinaali. Akseli Ahtiaisen valmentama Esport Oilers selvitti tiensä Hartwall Arenalle kukistamalla tieltään Tapanilan Erän ja Jyväskylän Happeen. Jo Petteri Nykyn kanssa aikoinaan Oilersia valmentanut Ahtiainen lähtee viikonloppuun ennakkoluulottomasti.

– En pelkää mitään. Pelkäämällä ei saavuta mitään, Ahtiainen toteaa ykskantaan.

Ahtiainen lähtee luottavaisin mielin joukkueensa kanssa otteluun, joka ei ole ihan mikä tahansa ottelu. Aikaisemmin mestari on selvitetty ottelusarjoissa, mutta nyt voittaja ratkaistaan kansainvälisistä otteluista tutulla yhden ottelun järjestelmällä.

– Pitää olla valmiina alusta asti ja keskittyä pelaamiseen koko 70 minuuttia sekä rankkarit päälle. Toista mahdollisuutta ei tule, Ahtiainen tiivisti.

Ottelu pelataan Hartwall Arenalla, joka ei ole kummankaan joukkueen kotikenttä. Se tuo omat haasteensa myös molemmille joukkueille.

– Kun pelataan ei kenenkään maalla, niin täytyy keskittyä siihen itse asiaan eikä alkaa ihmettelemään, Ahtiainen painottaa.

Akseli AhtiainenOilers-valmentajan mukaan otteluun valmistautuminen tehdään samalla sabluunalla kuin runkosarjassa ja pudotuspeleissä tähän saakka on tehty. Tietysti joitain asioita Superfinaalissa on, jotka eroavat normaalista ottelusta.

– Isoja muutoksia ei tule. Televisiohaastattelut ja se, että yleisöä on enemmän kuin normaalisti, täytyy huomioida ottelussa.

– Sitten siellä on lämmittelyn jälkeen 40 minuutin tauko, kun normaalisti se on 15 minuuttia. Se täytyy ottaa myös huomioon, Ahtiainen totesi.

Runkosarjassa Oilers voitti kotonaan marraskuussa Classicin 7-6, mutta hävisi kauden avausottelun syyskuussa Tampereella 7-10. Aikaa joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt jo melkoisen pitkä aika.

Mitkä sitten ovat ne ratkaisun avaimet, joilla voitto lähtee Espoon perukoille ?

– Kun tietäisin, niin niitä asioita tehtäisiin, Ahtiainen lataa.

– Pitää puolustaa hyvin ja kamppailuvoimaa on löydyttävä, kuten myös hyökkäysvoimaakin. Täytyy uskaltaa pelata, Ahtiainen luettelee.

Miesten Superfinaali käynnistyy lauantaina 16. huhtikuuta kello 16:15. Lippuja on vielä jäljellä otteluun. Jos et ole vielä omaasi hankkinut, niin nyt on korkea aika tehdä se.

Alakuvan teksti: Akseli Ahtiainen oli Oilersin päävalmentaja seuran voittaessa SM-kultaa keväällä 2006. Valmennustiimiin kuului Petteri Nykky, joka valmentaa nyt Classicia.

Teksti: Joni Hildén.
Kuvat: Juhani Järvenpää ja Salibandyliitto.