Kiusaako yllätysjoukkue Puola tänään Suomea ?

Tänään Suomen alle 19-vuotiaat tytöt kohtaavat myöhäisiltaottelussa Puolan, joka yllätti eilen tasaamalla pisteet Tshekin kanssa.

Suomi puolestaan piti Kanadassa pelattavien MM-kisojen avausottelussa maalitalkoot ja leikitteli Latviasta murskavoiton numeroin 21-1. 

Ottelu meni päävalmentaja Jukka Kouvalaisen mukaan juuri niin, kuten oli etukäteen suunniteltu.

– Hyvä startti meiltä. Saatiin laajalla rintamalla onnistumisia ja säästettiin virtaa jatkon suhteen kierrättämällä pelaajia. Ja pelaajilta jännitys karistettua.

Puola aloitti oman MM-urakkansa Tshekkiä vastaan pirteästi  ja pisteet tasattiin lopulta luvuin 7-7. Samalla Puola ilmoittautui mukaan kisaan B-lohkon välieräpaikkoja jaettaessa.

Puolalaiset osoittivat huimaa venymistä kirien 6-3-tilanteesta tasoihin kolmannen erän trillerissä Edes Tshekin 7-6-maali ajassa 59.11 ei masentanut Puolaa, vaan Ewelina Turek tasoitti puntit yhdeksän sekuntia ennen täyttä aikaa Puolan pelatessa ilman maalivahtia.

Vaikka Puola on tyttöjen MM-kisoissa väläytellyt aiemminkin (MM2008-kisoissa pronssiottelussa maalin tappio Suomelle), niin lopputulosta voi pitää yllätyksenä, sillä vielä helmikuussa maiden kohtaaminen päättyi tshekittärille 14-1 (!).

Suomen joukkue luonnollisesti oli seuraamassa Puolan avausottelua. Mitä sieltä saatiin irti ?

– Puola on samankaltainen joukkue kuin Latvia, mutta sillä erotuksella, että yksilöt ovat parempia ja urheilullisempia. Kamppailupainotteinen peli on luvassa, Kouvalainen kertoo.

– Puola kyttää nopeita pistohyökkäyksiä ja yksi pelaaja ajaa maalille. Tshekkiä vastaan tekivät useampia maaleja boxin tuntumasta. Saivat eilen flow´n päälle, joten meidän pitää olla tarkkana ja puolustaa maalin edustilanteet ”oikealta” puolelta.

Mutta samaan hengenvetoon päävalmentaja toteaa kuitenkin, että liian suurta uhkakuvaa Puolasta ei pidä maalata. Kokonaiskuvassa Suomi on osaavampi joukkue kaikilla osa-alueilla.

– Puola ei ole pallollisana meidän veroinen, joten aika pitkälti samoilla teemoilla menemme kuin eilen. Tulemme pitämään palloa ja meidän pitää säädellä pelin tempo niin pallollisena kuin pallottomana, Jukka Kouvolainen tiivistää kupletin juonen luottavaisesti.

Kuva: IFF / Aaron Bell (ActiveImages.ca)

Suomen avauskentälliset Puolaa vastaan: 

Veera Kauppi – Fanny Holmberg – Oona Kauppi
Roosa Salmela – Mia Vallenius

Elina Vanhanen – Oona Kauppinen – Annina Levälampi
Pinja Jaakkola – Trine Sällström

Ellinoora Huotari – Daniela Westerlund – Ella Sundström
Olivia Kortelainen – Salla Ranta

Maalissa Kristiina Tarkiainen.

Penkillä aloittavat: Milla Nordlund, Jenna Saario, Sofia Leino, Teea Lehikoinen (mv)

Suomi – Puola klo 23:10 alkaen IFF:n YouTube-kanavalla:

Jaa artikkeli