Kaukosta viides 600 pisteen mies, M-Teamille avausvoitto

Jyväskylän Happeen Petri Kaukosta tuli tänään Salibandyliigan viides 600 tehopisteen mies, kun Happee löi kotonaan OLS:n 9-7. Ottelussa kaksi osumaa iskenyt Kauko on tehnyt uransa 481 liigaottelussa tehot 221+380=601.

Ennen Petri Kaukoa ovat 600 pisteeseen yltäneet Mikko Kohonen (755), Henri Johansson (738), Mikael Järvi (728) ja Lassi Vänttinen (698).

Jyväskylän ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla johtanut OLS nousi vielä kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria tasalukemiin 7-7, mutta sitten osui enää Happee. Petri Kauko teki voittomaalin ylivoimalla, ja Juuso Heikkinen kaunisteli vielä viimeisillä sekunneilla loppunumerot tyhjiin. Peter Kotilainen syötti Happeen maaleista kolme, Juho Sorri urakoi oululaisille 3+1.

Helsinkiläinen M-Team otti kuudennessa ottelussaan kauden avauspisteensä kaataessaan Raumalla SalBan 9-3. Isännät nousivat pelin puolivälissä vielä lukemiin 3-4, sitten M-Team karkasi tehtyään ennen toista taukoa kaksi maalia lisää. Mikko Pasanen takoi M-Teamille neljä maalia ja Antti Itkonen syötti kolme.

Liiganousija LASB piinasi Lahden Suurhallin 800-päisen yleisön edessä ennakkosuosikki EräViikinkejä loppuun saakka mutta joutui lopulta taipumaan niukasti 5-6. Pahimmillaan kolme maalia tappiolla ollut LASB nousi viisi minuuttia ennen ottelun loppua 5-4-johtoon Antti Sihlmanin rangaistuslaukauksella. Se ei kuitenkaan tänään riittänyt pisteisiin: Mika Moilanen tasoitti ylivoimalla, ja Miko Kailiala viimeisteli hattutemppunsa helsinkiläisten voittomaalilla. Tuomas Iiskolan illan tehot olivat 2+2.

EräViikingit johtaa nyt sarjaa kahden pisteen erolla kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Westend Indiansiin. Hännillä Steelers, Koovee ja M-Team riippuvat rinnakkain kahdessa pisteessä.

Salibandyliiga jatkuu heti maanantaina Tampereella ottelulla Classic – SPV.

Arkistokuva: Jari Turunen