Kärkijoukko ajaa EräViikinkejä kiinni

Salibandyliigan kärkiryhmän Oilers, SPV ja Classic nappasivat sunnuntaina syksyn kuudennet voittonsa ja ajoivat kiinni EräViikinkien etumatkaa.

Oilers otti jo viidennen perättäisen voittonsa nousemalla vieraskaukalossa ohi jumbo M-Teamin. Helsinkiläiset karkasivat heti toisen erän aluksi jo 4-1-johtoon, mutta Oilers käänsi ottelun edukseen vielä samassa erässä. Oliver Wardi, Olli Alanen, Rasmus Markelin ja Casper Pfitzner laukoivat runsaassa 11 minuutissa taululle loppunumerot, kun päätösjakso jäi maalittomaksi. Oilersin kapteeni Perttu Pajukoski juhlisti tänään 200. liigaotteluaan maalilla.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Voittoputki venyi viiteen myös SPV:llä, joka kaatoi kotonaan pirteän nousijan LASB:n vastaansanomattomin lukemin 10-2. Illan isäntä tuli selväksi 14 minuutissa Henri Myllymäen, Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja Jari Hankkion nakutellessa Peliveljet 3-0-johtoon. Sami Koski taituroi tänään tehot 1+3, Jukka-Pekka Pelto-Arvo 3+0, liigan pistekärki Jari Hankkio 2+1 ja Tuomas Mustonen 0+3.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Päivän kolmas ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Uudessakaupungissa, jossa Classic kukisti SalBan 10-6. Raumalaiset nousivat vielä ensi erässä tasalukemiin 3-3, mutta toisessa mestari meni menojaan. Classicin tehomiehiä tänään olivat kakkoskentän Sami Johansson (3+0) ja Riku Reunamäki (2+1). Raumalaisista Miikka Sokka merkkautti uransa sadannen pääsarjapisteen ja Valtteri Ahtiainen ensimmäisen liigamaalinsa.

– Virheiden sävyttämää, ei ehkä ihan paras ottelu meiltä asenteen osalta, kuuteen takaiskumaaliin tyytymätön Classic-luotsi Petteri Nykky pohti joukkueen sivuilla.
– Taisi olla luulotautia. Avauserässä muutama paha henkilökohtainen moka, joista vastustaja pääsi rokottamaan. Kolmannessa puolestaan otettiin pari tyhmää jäähyä.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona Espoossa ottelulla Oilers – Classic.

Kuva: Juhani Järvenpää