Kärjessä varmat otteet, hännillä isoimmat panokset

Salibandyliigan lauantain kärkiottelu pelattiin Jyväskylässä, jossa Happee löi Viikingit 5-4. Samat joukkueet kohtasivat vastikään Suomen Cupin finaalissa, jonka Happee vei 7-5.

Tänään peli näytti jäävän vähämaaliseksi kunnes viimeisellä kymmenminuuttisella kilisi kuudesti. Rystyltä lurittanut Kaapo Savinainen sekä kahdesti osunut Peter Kotilainen muuttivat ensin 2-1-kotijohdon lukemiksi 5-1. Sitten oli vieraiden tehotuokion vuoro, ja Roni Laasonen, Tapio Kinnunen ja Miko Kailiala palauttivat kahdessa minuutissa eron taas yhteen.

Sarjakärki Classic säilytti kolmen pisteen etumatkansa Happeeseen kaatamalla kotonaan Tapanilan Erän. Classic oli avauserässä tappiolla 1-3 ja vielä 11 minuuttia ennen loppua 1-3 kunnes järjestys palautui. Sami Johansson nosti kahdella maalillaan isännät tasoihin ja perään Eetu Sikkinen sekä Nico Salo 5-3-johtoon. Erän Jussi Kosolan kavennus kuudella neljää vastaan jäi viimeiseksi ja pisteet Tampereelle.

Illan isoimmista panoksista pelattiin Helsingissä, jossa NST jätti suoran putoajan jumbopaikan kaatamalla M-Teamin 7-5. Vielä kolmanteen serään NST lähti kahden maalin tappioasemasta mutta vei päätösjakson 5-1. Arto Vainikainen (kuvassa) laukoi NST:lle kaksi maalia ja syötti yhden, maajoukkuepuolustaja Risto Töllikkö pohjusti kolme osumaa.

Sarjan kellarissa NST, Nokian KrP ja SalBa tungeksivat nyt kaikki yhdeksässä pisteessä mutta SalBa viruu maalierolla viimeisenä.

Lauantain selvin peli tarjoiltiin Seinäjoella kun mestari SPV löylytti OLS:aa peräti 10-2. Peliveljet veivät jo avauserän 3-0 ja johtivat kolmannessa 8-0 ennen kuin OLS osui ensimmäisensä. Ykkösketjun Mikko Kohonen hamusi tehot 2+1 ja Ville Kuusela 1+2.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Oilers – TPS, NST -SPV, Koovee – SalBa ja OLS – Tapanilan Erä.

Kuva: Juhani Järvenpää