"Huikein matka, missä olen ollut mukana"

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen saattoi saapua Scandinaviumin haastattelualueelle pystyssä päin. Maalin tappio Ruotsin kaikkien kovimmalle MM-joukkueelle oli kaatuminen saappaat jalassa eteenpäin. MM-projektin saapuminen päätökseen oli päävalmentajalle silmin nähden jopa tunteikas hetki.

– Pinnapeli niin kuin ennalta arvattiinkin, maalin ero suuntaan tai toiseeen. Tässä kohdin pettymys on valtava, ja ottaa aikansa päästä syvempiin analyyseihin tästä ottelusta tai koko turnauksesta, Petri Kettunen sanoi.
– Kolme-kaksi taulussa kertoo, että mitään isoa eroa ei tänään joukkueiden tasossa ollut. He tekivät kolme maalia ja me kaksi, that’s it piste fi. Meillä oli hyviä paikkoja, oli hyviä kääntöjä ja pari kertaa takatolpilla tyhjiä mutta ei osuttu ja kaveri pani yhden enemmän maaliin. Kaikkiaan peli oli molemmilta joukkueilta varovaista niin kuin se näissä peleissä usein on.
Kiitoksia saivat myös ottelun tshekkiläiset erotuomarit.
– Tuomarit olivat erittäin hyviä, ja täydet propsit heille, Antoivat pelata hienon pelin.

”Töitä seuratasolla, töitä yksilötasolla, järjestelmä tukemaan”

Päävalmentajalta kysyttiin luonnollisesti myös, mitä olisi tehtävä Suomen palauttamiseksi maailman parhaaksi.
– Töitä on vain jatkossa tehtävä. Tuo keltainen ryhmä on hemmetin hyvä ja huikea sellainen. Me pelasimme tänään todella hyvän salibandyottelun mutta se ei vain riittänyt maailmanmestaruuteen. Seuratasolla on tehtävänä valtavasti töitä ja toivottavasti sekä seurat että yksilöt innostuvat paiskimaan vielä enemmän hommia ja saadaan järjestelmä tukemaan heitä vieläkin paremmin. Hyvään suuntaan on menty, mutta töitä on vielä tehtävänä.

”Joukkue eli unelmaa, ja lähelle päästiin”

Mennyttä kahden vuoden jaksoa Zürichissä murskalukemin hävitystä MM-finaalista tähän päivään päävalmentaja katsoi ylpeydellä.
– Joukkue eli unelmaa, ja lähelle päästiin. Hienoin matka, missä olen ikinä ollut mukana enkä päivääkään vaihtaisi pois. Se pelaajien sitoutuminen ja intohimo, asenne tekemiseen ja heittäytyminen pelille, se halu laittaa itsensä vimpan päälle likoon.
Suomen joukkueen tiukka asenne huokui kaukalosta Scandinaviumin ylimmälle riville saakka.
– Meidän kivijalkamme on ollut yrittäminen ja sitoutuminen ja intohimo tehdä hyvin jokainen tilanne, jokainen vaihto ja jokainen tekeminen. Joukkue laittoi laatikkoon kaiken mitä laitettavissa oli, ja pienestä oli kiinni. Tiedettiin, mihin pystyttiin ja olisi voitu voittaa mutta ei voitettu, Petri Kettunen tiivisti.

Jaa artikkeli