Helsinkiläisiä nöyryytettiin Tampereella, espoolaisetkin ahtaalla

Tampereen Classic jatkoi murskatahtiaan Salibandyliigassa kun se kohtasi kotonaan iltapäivän TV-ottelussa Tapanilan Erän. Keskiviikkona Kooveen 12-3 lyönyt Classic riepotti tänään 1271 katsojan riemuksi helsinkiläisiä lukemin 11-4 ja venytti voittoputkensa neljään otteluun.

Tänään Classic herkutteli jo avauserän lukemiin 3-0, ja voittaja oli selvillä viimeistään toisen alussa kun Janne Lamminen ja Krister Savonen muuttivat jo ensimmäisellä minuutilla tilanteeksi 5-0. Sami Johansson sekä Niko Juhola nakuttelivat hattutempun mieheen, ja liigan syöttöpörssiä viime vuodet hallinnut Lassi Vänttinen pohjusteli 1+3.

Tampereen ottelu pelattiin teemalla Yhdessä rasismia vastaan.

Westend Indians nappasi kauden toisen voittonsa kaataessaan kotonaan sarjajumbo Josban 7-6. Miika Mertaniemi sekä Joel Markkola laukoivat ensimmäisen erätauon molemmin puolin Indiansille kahden maalin johdon, jonka Josba yhä uudelleen kykeni kuromaan vain yhteen. Indiansista löytyi tänään peräti kuusi eri maalintekijää vain Markus Markkolan osuessa kahdesti.

Sunnuntain kolmannessa ottelussa Oilers oli nykäistä OLS:lta tikkarin kieleltä nousemalla aivan lopussa tappioasemasta johtoon, mutta pisteet jaettiin lopulta tasan tuloksella 6-6. Vielä ajassa 56.50 Petri Rantala laukoi oululaiset edelle, mutta sen jälkeen käskivät illan isännät. Santeri Lindfors tasoitti pelin, ja 40 sekuntia ennen summeria Janne Nurminen nosti melkein jo voittomaalin työmyyrä Lauri Huuskon syötöstä. Pelikellossa oli enää 15 sekuntia kun Oilersin Ilari Talvitie komennettiin jäähylle, ja kolme sekuntia myöhemmin Petri Niemelän osuma kuudella neljää vastaan siirsi jännityksen vielä jatkoajalle.

Salibandyliigan kärjessä keikkuvat kymmenessä pisteessä viisi ottelua pelannut Happee, kuusi tahkonnut SPV ja seitsemään ehättänyt NST. Hännillä ilman pisteitä on enää kaikki seitsemän otteluaan hävinnyt Josba.

Salibandyliiga jatkuu heti maanantaina ottelulla Nokian KrP – SSV.

Kuva: Topi Naskali