Heikki Hätöselle pelikieltoa, Jari Hankkion rangaistus säilyy

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt LASB:n Heikki Hätösen 1+1 ottelun pelikieltoon. Salibandyliiton valituslautakunta on puolestaan käsitellyt SPV:n muutoksenhaun Jari Hankkion saamaan rangaistukseen ja hylännyt SPV:n valituksen.

LASB:n Heikki Hätöselle tuomittiin Salibandyliigan päätöskierroksen ottelussa LASB-TPS pelirangaistus (PR3) tämän mailan osuttua TPS-pelaajan Mikko Stenforsin kasvoihin. Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Hätöselle pelirangaistuksesta seuraavan yhden ottelun automaattisen pelikiellon lisäksi yhden ottelun pannan.

– Hätönen yrittää karvata Stenforsia mailallaan ja mailan liikkeestä on pääteltävissä, että hän yrittää kontaktia Stenforsin mailaan, mutta ei osu siihen ja maila jatkaa liikettään osuen Stenforsin kasvoihin. Kyseisessä pelitilanteessa pelaajan tulisi ymmärtää tai ainakin mieltää mahdolliseksi seuraukseksi sen, että mikäli hänen mailansa ei osu vastustajan mailaan, se saattaa osua vastustajaan.

– Katson, että Hätönen on huolimattomalla ja varomattomalla pelitavallaan osoittanut piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja rike täyttää pelisääntöjen 617/2 kohdan raa’an rikkomuksen tunnusmerkistön, kertoo kurinpitäjä päätöksessään.

Heikki Hätönen kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan playout-sarjan otteluissa 18.3. SalBa-LASB ja 19.3. LASB-SalBa.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Valituslautakunta hylkäsi SPV:n valituksen

Jari HankkioSalibandyliiton valituslautakunta on käsitellyt SPV:n tekemän muutoksenhaun koskien Jari Hankkiolle 26.2. SPV-TPS ottelussa määrättyä pelirangaistusta (PR3) ja kurinpitäjän antamaa kahden ottelun lisärangaistusta.

– Suomen Salibandyliiton valituslautakunta on päätynyt hylkäämään valituksen kokonaisuudessaan. Asia jää kurinpitäjän päätöksen varaan. Valituslautakunnan ratkaisuharkinnassa on korostunut muun muassa se, että kyseessä oli pelitilanteen ulkopuolinen teko ja Hankkion liikkeelle ei ollut hyväksyttävää syytä, perustelee valituslautakunta ratkaisuaan.

Jari Hankkio on kärsinyt pelirangaistuksesta seuraavan yhden ottelun pelikiellon 3.3. ottelussa EräViikingit – SPV ja yhden ottelun lisää 8.3. SPV – Steelers. Hankkiolla on rangaistusta kärsittävänä yksi ottelu, jonka hän suorittaa Salibandyliigan puolivälieräottelussa 15.3. SPV – Oilers.

Valituslautakunnan päätöspöytäkirja lisätään valmistuessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulle.

Jaa artikkeli