EuroFloorball Tour kokoaa maailman eliitin Turkuun huhtikuussa

Julkaistu 17.3.2017 07:05

Maailmanmestari-Suomi isännöi salibandymaailman kovimpia kilpakumppaneitaan 27.-29. huhtikuuta Turussa, kun Mari Areenalla pelataan lajin neljän kovimman maan EuroFloorball Tour -turnaus.

Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat kovimmilla nimillään Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki.

Turun EFT-turnaus on monella tapaa mielenkiintoinen. Se on ensimmäinen kerta, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat Riian MM-finaalin jälkeen, jossa Suomi vei maailmanmestaruuden rangaistuslaukausten jälkeen. Suomi esiintyy turnauksessa ensi kertaa uusvanhan päävalmentajansa, Petteri Nykyn johdolla. Myös revanssia hakeva Ruotsi on uusinut valmennuksensa. Oman mausteensa tuo lähestyvä World Games, johon kyseiset maat valmistautuvat kiivaasti Turun EFT-turnauksessa.   

Mitä ajatuksia kärkimaiden kohtaaminen EFT-tapahtumassa herättää, päävalmentaja Petteri Nykky?
- Aika erikoisia. Kaikissa kärkimaissa on juuri sitä ennen ratkaistu maiden kansalliset mestarit. Play off -peleistä on kertynyt kuormaa, mutta maajoukkuemiehille kausi jatkuu. Tilanne on sama kaikille maille.

Petteri NykkyMinkälaista valmistelutyötä EFT:n eteen maajoukkueen valmennuksessa on tehty?
- Meillä on lista pelaajista, joita eri henkilöiden toimesta tarkkaillaan nyt käynnissä olevien pudotuspelien aikana. Tilannehan on sikäli erikoinen, että heinäkuun World Games -turnausta varten meidän on ilmoitettava 21 pelaajan lista järjestäjille jo ensi viikolla. EFT:n osalta pystymme jatkamaan pelaajatarkkailua vielä välierävaiheessa.

Turun EFT toimii siis World Gamesin kenraaliharjoituksena?   
- Näin se pitkälti menee. Uskaltaisin veikata, että lähes 100 % kärkimaiden World Games -pelaajista nähdään myös Turussa huhtikuun lopussa. World Games on iso näyteikkuna salibandylle. Näitä projekteja viedäänkin käsi kädessä. Kansainväliset pelit ovat kuitenkin niitä paikkoja, joissa pelaajia todella mitataan.  

- On mielenkiintoista nähdä Turussa, missä maat menevät tällä hetkellä. Tshekki ja Sveitsi ovat nuorentaneet joukkueitaan ja Ruotsilla on uusi päävalmentaja aloittanut toimessaan, Nykky hykertelee.  

EFT-turnauksen keskipisteenä on Turun Kupittaalla sijaitseva Marli Areena, jossa TPS Salibandyn miesten Salibandyliigajoukkue pelaa sarjaottelunsa. Salibandyliiton kumppaneina järjestelyissä toimivat TPS Salibandy ja FBC Turku. Turun kaupunki antaa tukensa paikallisessa markkinoinnissa kanaviensa kautta.

EFT-tapahtumaan on myynnissä päivälippuja, useamman päivän lippupaketteja sekä seuralippuja, joita on mennyt jo yli 1500 kappaletta.

Yksittäiset liput myy lippu.fi
Seuraliput tilataan floorball.fi-sivujen lomakkeen kautta.

EFT-ottelut
Torstai 27.4.
12:30 Sveitsi – Ruotsi
18:30 Suomi – Tshekki

Perjantai 28.4.
12:30 Ruotsi - Tshekki
18:30 Sveitsi - Suomi

Lauantai 29.4.
14:00 Tshekki - Sveitsi
17:00 Suomi - Ruotsi

Seuralippujen hinnat
Torstai & perjantai: 15 €/kpl (norm. 25/15€)
Torstai & lauantai: 20 €/kpl (norm. 30/20€)
Perjantai & lauantai: 20 €/kpl (norm. 30/20€)
Turnauslippu (kaikki ottelut): 25 €/kpl (norm. 45/25€)

Kuva: Mika Hilska.