EräViikinkien Miko Kailialalle kahden ottelun pelikielto

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt EräViikinkien Miko Kailialan kahden ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta kontaktista Salibandyliigan ottelussa EräViikingit – Steelers.

– Steelersin pelaaja saa puolustusalueella pallon ja syöttää sen keskialueella etenevälle Timo Johanssonille, joka etenee pallon kanssa muutaman askeleen ja laukaisee pallon keskiviivan jälkeen kohti EräViikinkien maalia. Välittömästi laukauksen jälkeen sivusuunnasta tuleva EräViikinkien pelaaja Miko Kailiala taklaa olkapäällään Johanssonia, osuen tätä päähän. Johansson kaatuu maahan ja loukkaantuu. Johansson kykenee myöhemmin jatkamaan peliä, kertoo kurinpitäjä tilanteesta päätöspöytäkirjassa.

– Kontaktin ottaminen toiseen pelaajaan ei ole kiellettyä, kunhan se tapahtuu sääntöjen mukaisesti ja toisen pelaajan turvallisuutta kunnioittaen. Katson, että Kailiala on tietoisesti ottanut kontaktin Johanssoniin, eikä kyse ole tapaturmasta tai vahingosta. Kontaktissa Kailialan olkapää osuu suoraan Johanssonin kasvoihin. Kailiala on tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan, kurinpitäjä perustelee päätöstään.

Kurinpitäjä kertoo, että nykyisessä kurinpitolinjassa vastaavista päähän kohdistuneista taklauksista on annettu kahden ottelun pelikielto. Tässä tapauksessa ei ole lieventäviä eikä ankaroittavia elementtejä.

– Päähän kohdistuvien taklausten seuraukset voivat olla lievistä kolhusta peliuran lopettavaan vammaan. Suoraan päähän kohdistuneiden taklausten rangaistukset ovat viime vuosina selvästi koventuneet. Niin salibandyssä kuin muissakin lajeissa on havahduttu, että pelaajien fyysisten ominaisuuksien parantuminen ja sitä kautta pelin nopeutuminen on lisännyt päähän kohdistuneita iskuja. Näiden tapausten vähentämiseen pyritään vaikuttamaan niin säännöillä, rangaistuksilla kuin moraalisillakin keskusteluilla. Merkittävin pala tässä kokonaisuudessa on pelaaja itse ja ennen kaikkea toisen pelaajan terveyden kunnioittaminen.

Miko Kailiala kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 25.2. M-Team – EräViikingit ja 1.3. TPS – EräViikingit.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito -sivulla.

Jaa artikkeli