EräViikingit vei kärkiottelun - Happeen pitkä putki poikki

EräViikingit vei voiton Salibandyliigan sunnuntain kärkiottelussa kun Happee taipui Vantaalla 3-2. Samalla katkesi jyväskyläläisten kahdeksan tappiottoman ottelun putki. Edellisen kerran Happee oli hävinnyt 22. lokakuuta.

EräViikingit onnistui maalinteossa joka erässä kun ensimmäisessä Miko Kailiala iski 1-0, toisessa Tommi Rosendahl 2-0 ja kolmannessa taas Kailiala 3-0. Happee heräsi ottelun viimeisellä viisiminuuttisella kaventamaan kahdesti, mutta kelloon Otto Tikan 3-2-osuman jälkeen jääneet 17 sekuntia eivät enää riittäneet tasoitukseen.
– Kaksi erää oli meiltä mallikasta peliä, mutta kolmas erä meni kyllä puolustamiseksi ja pallon kanssa ei saatu oikein mitään aikaan, ottelun parhaana palkittu kotijoukkueen maalivahti Santtu Strandberg mietti EräViikinkien sivuilla

Juhani Järvenpään ottelukuviin

SalBan taistelu play off -paikasta koki takaiskun, kun kahdeksantena oleva Westend Indians haki raumalaisilta molemmat pisteet murskalukemin 10-4. Ottelun alussa kaksi maalia tappiolla ollut Indians nousi vähitellen edelle ja rumensi lukemia lopun erikoistilannemaaleillaan. Espoolaisten tehomiehinä viilettivät Valtteri Kainulainen (4+0), Aaro Astala (2+2) ja Joonas Föhr (0+4).
– Tehtiin aika hyvin paikoista, mistä johtuen tehtiin ennätykselliset kymmenen maalia. Pitää olla tyytyväinen että tehtiin noin paljon ja pelin lopussa varsinkin pelattiin hyvin aikuismaisesti ottelu päätökseen, Valtteri Kainulainen analysoi Indiansin sivuilla

Play off -viiva etääntyi myös OLS:lta, joka taipui kotonaan sarjakolmonen SPV:lle 5-9. SPV onnistui avauserässä maalinteossa vain kerran, mutta karkasi isänniltä toisessa erässä, jonka päättyessä eroa oli jo viisi maalia. Salibandyliigan kaikkien aikojen pisteykkönen Mikko Kohonen vahvisti asemiaan iskemällä Peliveljien maaleista kaksi ja syöttämällä kaksi.

Viisi ottelua peräkkäin voittanut EräViikingit johtaa sarjaa neljän pisteen erolla kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Classiciin. Suoran putoajan paikalla jumbona riutuva M-Team on jäänyt Kooveesta kolme pistettä.

Salibandyliiga jatkuu tiistaina Tampereella herkkupalalla Classic – EräViikingit.

Kuva: Juhani Järvenpää