EräViikingit tai Nokian KrP tekee salibandyhistoriaa

EräViikingit ja Nokian KrP lähtevät puolivälieräsarjaansa mitä tasaisimmasta asetelmasta: Kumpikaan ei ole koskaan voittanut yhtään Salibandyliigan play off -ottelua. Leikki leikkinä, mutta puoliksi totta sentään. Siinä missä KrP on koettanut kahdesti häviten sarjat 0-3, on fuusioseuralle kaikki uutta mutta pelaajilla pudotuspelejä ja menestystä sitäkin enemmän.

Keväällä 2010 KrP hävisi suoraan kolmessa ottelussa Tapanilan Erälle, ja vuotta myöhemmin osoittautui yhtä kovaksi seinäksi Classic.

Tämän kauden sarjataulukkoon joukkueille kasvoi eroa 16 pistettä, ja keskinäisissä kohtaamisissa numerot olivat vielä julmemmat. Kotonaan EräViikingit pöllytti näätien turkkeja 15-5, joka tuntui siinä kohdin kautta sensaatiomaiselta tulokselta. Raholasta silloin cupfinaaliin valmistautunut EV haki pisteet maalein 11-2 jos mahdollista vielä hallitummalla esityksellä.

Nokoalaisille runkosarja oli kuitenkin kokonaisuutena menestys, ja viime vuosien synkät karsintakeväät vaihtuivat pudotuspelien aurinkoon.
– Seuran 20-vuotisjuhlakauden kunniaksi merkkautettiin runkosarjassa seurahistorian paras sijoitus ja eniten pisteitä, ja tarkoitus on tehdä seurahistoriaa myös näissä pudotuspeleissä, KrP:n valmentaja Heikki Luukkonen luetteli.

Pausa.

– Ja sehän tosiaan tarkoittaa, että otettaisiin se ensimmäinen play off -ottelun voitto, Luukkosen punchline putosi tiivistäen sarjan asetelman.

EräViikinkien päävalmentaja Jyri Korsman lausui valintansa nimen Nokian KrP takeltelematta ja uskalsi myös avata pienet perustelut.
– KrP on sopinut meille pelityylillisesti hyvin. Sieltä tulee vastaan kokenut ryhmä, ja saadaan heti pudotuspelien alkuun hyvät ryminät.

– Kevät kun tulee, niin olo on kuin pikkupojalla karkkikaupassa. Tätä hetkeä on odotettu, että iskä antaa vitosen ja päästää irti, Korsman ehätti jo tärisemään seuran sivuilla.

Erikoisuutta asetelmaan juuri EräViikinkien ja Nokian KrP:n välille tuo, että Heikki Luukkonen, Jyri Korsman ja EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava luotsaavat Suomen nuorten maajoukkuetta kohti kevään MM-kisoja. Kahden vuoden takaa kolmikolla on takana yhteinen MM-kulta.

Pelaajapuolella yhdistävä tekijä on KrP:ssä pelaajana uuden kevään elänyt hyökkääjä Jere Oksanen, jonka edelliset seurat olivat juuri fuusioaihiot Tapanilan Erä ja SSV.
– Kaksi edellistä seuraani siinä yhdistyivät, ja tunnen aika lailla jokaisen pelaajan jollain lailla, Henri Johanssonin rinnalla 24 maalia latonut Oksanen ynnäsi.

Syksyllä räjähtänyt Lauri Kapasen polvi ei enää tälle kaudelle ehdi, mutta tuttu tutkapari Jani Kukkola on SPV-pelin sairaalareissun jälkeen taas mukana.
– Tikattiin silmäkulmaa ja nenän vartta, mutta viime torstaina mies oli taas mukana treeneissä ja into piukassa.

Näin mennään:

Ke 15.3.2017 18:30 EräViikingit – Nokian KrP Mosahalli
Pe 17.3.2017 18:30 Nokian KrP – EräViikingit Rahola Areena
Su 19.3.2017 16:00 EräViikingit – Nokian KrP Energia Areena
Ke 22.3.2017 18:30 Nokian KrP – EräViikingit Rahola Areena
La 25.3.2017 16:30 EräViikingit – Nokian KrP Energia Areena (tarvittaessa)
Su 26.3.2017 16:00 Nokian KrP – EräViikingit Rahola Areena (tarvittaessa)
Ti 28.3.2017 18:30 EräViikingit – Nokian KrP Energia Areena(tarvittaessa)

Lue lisää Pääkallo.fi:stä

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Juhani Järvenpää 

Jaa artikkeli