EräViikingit nousi ahdingosta TEHO Sport Suomen Cupin mestariksi!

Salibandyliigan fuusioseura EräViikingit nappasi ensiyrittämällä ensimmäisen TEHO Sport Suomen Cupin voittonsa, kun lajin toinen gigantti Classic kaatui finaalissa kotikentällään 5-4. Liigassa EräViikingit oli hävinnyt Classicille jo kahdesti.

Haastaja sai cupfinaaliin unelma-alun, kun Jani Kukkola ja Perttu Puska iskivät taululle neljässä minuutissa kahden maalin johdon. Eemeli Salin kavensi avauserän lopussa, ja toisessa Classic otti otteen itselleen. Ottelun puolivälissä Classicille vihellettiin rangaistuslaukaus ja Ruotsia sekä nuorten että miesten MM-finaaleissa rangaistuslaukauksesta rankaissut Krister Savonen teki saman EräViikingeille.
Classic näytti jo tarraavan cupkannuun päätösjakson alussa, kun askeleen jäljessä ollut vastustaja otti kaksi perättäistä jäähyä ja Sami Johansson sivalsi viidellä kolmea vastaan isännät ensi kertaa edelle. Ottelu kääntyi kuitenkin vielä kerran. Classicin johdon hölmöllä jäähyllään pohjustanut Mika Moilanen tasoitti ylivoimalla, ja perään Kevin Söderling sekä Tuomas Iiskola yllättivät Classic-vahti Lassi Torisevan vain 16 sekunnin välein. Osansa saattoi olla silläkin, että Classicin ykköspuolustaja Krister Savonen oli juuri tässä kohdin tovin sivussa loukattuaan nilkkansa.
Kahden maalin takaa-ajoasemassa Classic painoi vimmatusti päälle, mutta Sami Johanssonin kavennus runsaat kaksi minuuttia ennen loppua jäi ainoaksi.

– Aika pitkälti pystyttiin toteuttamaan pelisuunnitelmaamme, EräViikinkien kapteeni Tommi Aro mietti.
– Muutamia vaiheita tuli, joissa passivoiduttiin liikaa, mutta melkein 60 minuuttia onnistuttiin niissä asioissa, joilla tuon joukkueen voi kaataa. Kun vastakkain on kaksi näin hyvää joukkuetta, ote siirtyy välttämättä välillä myös kaverille. Classicin mentyä johtoon ei alettu miettiä tappiota mutta mielessä kävi, että nyt on vähän isompi vuori kiivettävänä.
Tällä kaudella jo MM-kultaa juhlinut Aro näki hyvän pallollisen pelin tuoneen tänään ratkaisevan edun.
– Teimme aika järkeviä juttuja pallollisina eikä annettu turhan montaa helppoa vastustajalle. Vastaavasti päästiin muutaman kerran hyviin riistoihin ja rankaisemaan niistä.

EräViikinkien päävalmentaja Jyri Korsman katsoi voittoa ennen kaikkea osana joukkueensa kasvutarinaa.
– Mielestäni hyvä salibandyottelu. Matkalla puhuttiin, että tämä ryhmä on kasvanut aina kun on annettu mahdollisuus, joten tänään lyödään itsemme likoon ja otetaan seuraava askel. Peli oli kolmanteen erään lähtiessä tasatilanteessa, ja saatiin upea viimeinen erä. Juuri näitä tilanteita olemme kaivanneet.
Lopulta ratkaisu löytyi Korsmanin mielestä henkiseltä puolelta.
– Meidän yhtenäisyytemme ja tahtomme olla parempia. Ei parempia kuin vastustaja vaan ennen kaikkea parempia kuin mihin itse pystyimme viimeksi täällä liigassa kohdattaessa.

21.1. Miesten finaali: Classic – EräViikingit 4-5 (1-2, 1-0, 2-3)

1. erä: 2.12 Jani Kukkola (Mikko Kailiala) 0-1, 4.01 Perttu Puska (Janne Salonen) 0-2, 19.11 Eemeli Salin (Sami Johansson).
2. erä: 34.12 Krister Savonen 2-2 rl.
3. erä: 43.30 Johansson (Jussi Piha) 3-2 yv, 49.28 Mika Moilanen (Tuomas Iiskola) 3-3 yv, 51.13 Kevin Söderling (Moilanen) 3-4, 51.29 Iiskola (Marko Juselius) 3-5, 57.39 Johansson (Salo) 4-5.

Torjunnat:
Lassi Toriseva Classic 5+7+4=16,
Santtu Strandberg EräViikingit 5+7+9=21.

Jäähyt: Classic 2×2 min, EräViikingit: 2×2 min.

Erotuomarit: Miikka Lähdesmäki ja Ari Lähteenmäki.

Yleisöä: 1 123.

Joukkueidensa parhaina palkittiin Classicin Sami Johansson ja EräViikinkien Tuomas Iiskola.

Jaa artikkeli