Elämänsä kautta pelaava Tommi Aro: "Lääkkeet Classicia vastaan tiedossa"

TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa iskee yhteen maan tämän hetken selvästi kaksi kovinta joukkuetta. EräViikinkien ongelma on kuitenkin yksinkertainen: Liigakauden molemmat kohtaamiset ovat jo takana, mutta haastaja ei ole kyennyt nappaamaan mestarilta vielä pistettäkään.

– Classic on tosiaan ollut molemmissa keskinäisissä parempi kaikessa, EräViikinkien maailmanmestaripuolustaja Tommi Aro myöntää.
31541276513_abdbf12fdc_m.jpg– Pallollisena, puolustuksessa, yksilöinä. Kun ollaan oltu joka asiassa askel perässä, meillä ei ole ollut kummassakaan pelissä vielä oikein mitään mahdollisuuksia voittoon. Nyt kuitenkin jos pystytään huomenna pelaamaan suunnitellulla tavalla omaa peliämme, ollaan vähintään iskuetäisyydellä.
Toimettomina eivät helsinkiläiset ole jääneet Classicin voittokulkua päivittelemään.
– Koko viikko on tehty töitä nimenomaan sen eteen, että Classic kaatuu lauantaina. Lääkkeet ovat hyvät, ja jos me pelaajat onnistumme pelisuunnitelman toteuttamaan, voitto on mahdollinen. Totta kai pitää omaa peliä kehittää läpi koko kauden, mutta tällä hetkellä meillä ei ole mitään erityistä pelillistä murheenaihetta. Maanantaina Raholassa pystyttiin pelaamaan Nokiaa vastaan melkein ehjä 60-minuuttinen, ja koko joukkue esiintyi hyvällä ilmeellä. Porukassa aisti, että tulossa on iso ottelu, ja saatiin siitä hyvä kenraaliharjoitus.

Erikoistilanteita ja Classicin pelitapaa

Komealla 11-2-vierasvoitolla KrP:stä alkanut viikko on tähdännyt täysin lauantain cupfinaaliin.
– Tiistaina palauteltiin kimpassa ja käytiin vähän erikoistilanteita läpi. Keskiviikkona oli lepopäivä ja tilaisuus nollata ajatukset hetkeksi lajista, sitten torstaina taas pelivoittoinen harjoitus, jossa käytiin läpi omia erikoistilanteita ja myös Classicin pelitapaa. Kohta on alkamassa viimeistelyharjoitus, ja lauantaina sitten liikenteeseen kohti Tamperetta.
EräViikingit nukkuu yön kotona ja starttaa finaaliin vasta aamupäivällä.
– On niin lyhyt parin tunnin matka, että ei olisi vastaavaa hyötyä lähteä vielä tänään.

Isyys asetti asioita mittasuhteisiinsa

Tommi Aro pelaa kahdettatoista kauttaan Salibandyliigassa eikä olisi väärin arvioida, että meneillään on niistä paras. Syksy kärkijoukkueen johtavana pallollisena puolustajana oli erinomainen, ja sen kruunasi joulukuussa maailmanmestaruus Riiassa. 31501589533_9c3fedaba5_m.jpgFinaalissa Ruotsia vastaan Tommi Aro pohjusti elintärkeän 3-3-tasoituksen unelmasyötöllään Peter Kotilaiselle takatolpalle.
– Juuri mietin omaa kauttani joukkueen videobloggausvuoroa varten, ja kyllä tämä on omalla tavallaan urani paras. Veikkaan, että se johtuu itse asiassa pitkälti kesällä syntyneestä tyttärestäni, jonka olemassaolo on asettanut asioita uusiin mittasuhteisiin. Tasapainoa ja pieniä positiivisia asioita, joiden myötä on tajunnut, ettei pelaaminenkaan niin vakavaa ole, ettei sitä voisi tehdä pilke silmäkulmassa.
”Toma” itse katsoo MM-suoritustaan kirjoittajaa kriittisemmin.
– Kisat olivat kokonaisuutena onnistunut viikko, ja ensimmäiseksi oli tietysti hienoa päästä mukaan kun se oli tälläkin kertaa vaakalaudalla. MM-kulta on hieno elinikäinen muisto, jota on upeaa sitten joskus kerrata kiikkustuolissa. Omat kisani eivät kentällä menneet niin nappiin mutta finaalissa pystyin onneksi jo pelaamaan omalla tasollani ja hyvällä itseluottamuksella.

”Parhaana päivänään koko Classic voisi olla maajoukkue”

Vielä tänään on viidellä EräViikinkien ja kuudella Classicin pelaajalla mahdollisuus triplakauteen: maailmanmestaruuteen, Suomen mestaruuteen ja TEHO Sport Suomen Cupin voittoon. Huomenna ovi sulkeutuu toisen cupfinalistin pelaajilta.
Tommi Arolle matka maajoukkueen mukana oli myös tilaisuus seurata läheltä Classicin tähtiä ja ehkä päästä perille heidän ovelimmista liikkeistäänkin?
– Kyllä siellä tuli huomattua ja opittua muutamia Classicin jätkien jippoja. En nyt kerro tässä tarkemmin, mutta ehkä muutamaan uuteen juttuun osaa nyt varautua. Mutta huomasin myös sen, miten kovia äijiä Classicin maajoukkuemiehet ovat. Eivätkä pelkästään he, vaan parhaana päivänään maajoukkueessa voisi kyllä olla koko Classicin joukkue.

TEHO Sport Suomen cupin finaalipäivän ennakkoliput löytyvät osoitteesta lippu.fi/salibandy.

TEHO Sport Suomen cupin loppuhuipentuman ohjelma lauantaina Tampere Areenalla

9:00 naisten pikkufinaali: Ä-lasti – SB Vantaa
12:00 naisten finaali: SSRA – TPS
15:15 miesten finaali: Classic – EräViikingit
18:00 miesten pikkufinaali: SB Naantali – Nibacos
20:30 miesten haastajafinaali: TahVe – SBS Botnia

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Mika Hilska ja Esa Takalo 

Jaa artikkeli