Classicin Mika Savolaiselle kolmen ottelun pelikielto

Salibandyliigan kurinpitäjä on määrännyt Classicin Mika Savolaisen kolmen ottelun pelikieltoon väkivaltaisesta käytöksestä 19.11. ottelussa Classic-Happee.

Rangaistus on määrätty tilanteesta, jossa Mika Savolainen (kuvassa vas.) otti kontaktin Happeen Veli-Matti Hynyseen.

– Käsillä olevan aineiston perusteella, katson, että Savolaisen kontaktissa Hynyseen on kyse tahallisesta taklauksesta, ei normaalissa pelitilanteessa tapahtuvasta kontaktista. Tätä tukee ennen kaikkea ottelutallenteelta ilmi käyvä. Sen perusteella Savolainen ottaa itseltään ennen kontaktia vauhtia pois ja kääntää kylkensä juuri ennen kontaktia Hynystä kohti sekä ponnistaa kontaktitilanteessa. Savolainen ei törmää Hynyseen vahingossa eikä tilanteessa, jossa molemmat pelaajat juoksisivat tavoittelemaan vain palloa, kertoo kurinpitäjä päätöksessään.

Mika Savolainen kärsii pelikieltonsa otteluissa 19.12. SPV-Classic, 21.12. Classic-Oilers ja 7.1. Classic-Indians. Määrälukuisena annettu pelikielto koskee kilpailusääntöjen mukaisesti vain sen sarjan otteluita, jossa rangaistus on tuomittu, eli tässä tapauksessa Salibandyliigan otteluita. Pelikielto ei koske Suomen Cupin otteluita.

Kurinpitäjän päätöksen voi kokonaisuudessaan lukea Salibandyliigan kurinpitopäätöksistä.

Kuva: Topi Naskali

Videotallenne pelikieltoon johtaneesta tilanteesta:

Jaa artikkeli