Classic tiedottaa päävalmentajansa sairaudesta

Naisten Salibandyliigassa ilman tappioita Superfinaaliin selviytyneen tamperelaisen Classicin päävalmentaja Katriina Saarisen poissaolo joukkueen ensimmäisistä kahdesta välieräottelusta on herättänyt kysymyksiä. Tarpeettoman lisäspekuloinnin välttämiseksi Saarinen ja Classic tiedottavat, että taustalla on päävalmentajan sairastuminen.

Classicin päävalmentaja Katriina Saarisella todettiin helmikuun puolivälissä syöpä, ja siihen annetut hoidot pitivät päävalmentajan sivussa viikonlopun otteluista.
– Sain diagnoosin helmikuun puolivälissä, ja joukkueelle asiasta kerrottiin heti, Katriina Saarinen, 44, kertoo.
– Lääkärin mukaan tauti voidaan pitää hoidoilla ja lääkityksillä kurissa kymmeniä vuosia, mutta nyt ovat rankat hoidot menossa ja niiden aikana olen joukkueen mukana niin paljon kuin henkisesti ja fyysisesti jaksan. Pyrin elämään niin normaalia elämää kuin tässä tilanteessa on mahdollista, ja koko joukkue ja Classic Family ovat olleet hienosti tukenani. Joukkueen kanssa viettämäni aika on ollut erittäin vahvistavaa ja piristävää.

Katriina Saarinen johti Classicin peliä keskiviikkona joukkueen varmistaessa paikkansa ensi viikon Superfinaalissa 6-1-voitolla Porvoon Salibandyseurasta. Hänen läsnäolonsa finaalipäivänä on vielä auki ja riippuu hoito-ohjelmasta.

Katriina Saarinen ja Classic Family toivovat, että ”Kassu” saisi keskittyä sairauden hoitoon ja valmentamiseen mahdollisimman rauhassa ilman, että häntä tai pelaajia tarpeettomasti häirittäisiin asian tiimoilta.

Muun muassa maailmanmestaruuden ja kahdeksan SM-kultaa voittanut Katriina Saarinen on suomalaisen salibandyn kaikkien aikojen menestynein naispelaaja.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli