Classic kaikkien aikojen ylivoimaisin Suomen mestari!

Classic Tampereelta on salibandyn naisten Suomen mestari 2016 – 2017. Classic löi 5 587 katsojan edessä pelatussa Superfinaalissa Helsingissä SB-Pron 5-2. Lajihistorian ylivoimaisin mestari Classic voitti kaikki kauden 29 liigaotteluaan.

Superfinaalipäivän avausmaalin iski altavastaajaksi uumoiltu SB-Pro, kun Elina Kujala jatkoi Mirva Laitisen lähettämän pitkän pallon ohi entisen SB-Pro-maalivahti Laura Loisan. Eliisa Alanko nosti kuitenkin Classicin tasoihin, ja toisessa erässä ennakkosuosikki repi ratkaisevan eron haastajaan. Sen puolivälissä Ella Alanko nosti pelaajarykelmän takaa pallon takayläkulmaan, ja melkein perään Hanna Sipiläinen kiskaisi kaukaa tarkan matalan sijoituksen takakulmaan. Toinen puolustaja Salla Suomela linkosi melkein samoilta sijoilta vielä 4-1-pukukoppimaalin, ja molempia osumia edelsi maltillinen syöttö kulmasta alaspäin. Etenkin toisessa erässä Classic hallitsi pelitapahtumia selvästi.

Alisa Pölläsen takakulmalta nostama 5-1 Classicille heti kolmannen erän avausminuutilla sinetöi käytännössä tamperelaisten voiton. SB-Pro sai loppuun painetta etenkin vedettyään maalivahtinsa Tiltu Siltasen penkille jo viisi minuuttia ennen loppua, mutta Elina Kujalan Denisa Ratajovan syötöstä takakulmaan iskemä kavennus jäi ainoaksi.

Salibandya, Helsinki

Naisten Salibandyliigan loppuottelu

Classic, Tampere – SB-Pro, Nurmijärvi 5-2 (1-1, 3-0, 1-1)

1. erä: 9.08 Elina Kujala (Mirva Laitinen) 0-1, 13.29 Eliisa Alanko (Hanna Sipiläinen) 1-1.
2. erä: 30.05 Ella Alanko (Nina Rantala) 2-1, 33.45 Sipiläinen (Eliisa Alanko) 3-1, 39.16 Salla Suomela (Alisa Pöllänen) 4-1.
3. erä: 40.50 Pöllänen (Katri Luomaniemi) 5-1, 49.47 Elina Kujala (Denisa Ratajova) 5-2.