Pelaajapolku

Viimeksi päivitetty 18.5.2016 16:02

Salibandyliiton pelaajapolku on seuravalmennuksen tukitoimi. Pelaajapolulle valitaan ikäluokkien lahjakkaimmat pelaajat. Pelaajat, joiden pelilliset valmiudet edellyttävät valintaa.Pelaajavalinnat suorittavat Salibandyliiton ikäluokkavalmentajat, jotka kauden aikana seuraavat pelaajia eri turnauksissa ja peleissä.

Ikäluokkavalmentajat ovat merkittävässä roolissa pelaajien matkalla huippusalibandypelaajiksi. Heidän havaintojen perusteella pelaajat pääsevät mukaan pelaajapolkutapahtumiin.

Salibandyn Pelaajapolun tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan senhetkistä tasoa.

Pelaajapolku 1Salibandyssa tytöillä ja pojilla on omat pelaajapolut. Pelaajapoluissa on eroavaisuuksia, jotka perustuvat lisenssipelaajamääriin. Tyttöjen pelaajapolkutapahtumissa pelaajia on vähemmän, kuten myös ikäluokkavalmentajia. Pojissa lisenssipelaajamäärät ovat 4-5-kertaisia.

Pelaajaseuranta pelaajapolulla aloitetaan pelaajien aloittaessa peruskoulun 7.luokan, 13- 14-vuoden ikäisenä. Ensimmäiset pelaajapolkutapahtumat ovat peruskoulun 7. luokan keväällä, toukokuussa. Pelaajilla on mahdollisuus kulkea pelaajapolkua 5-6 kauden ajan, 18 ikävuoteen asti.

Pelaajapolkutapahtumat järjestetään Suomen Salibandyliiton valmennuskeskuksessa Eerikkilän urheiluopistolla.

Tyttöjen pelaajapolulla pelaajat osallistuvat yläkouluikäisinä Pikku Pohjola 1-2- tapahtumiin.

Poikien pelaajapolulla pelaajat osallistuvat yläkouluikäisinä Pikku Pohjola 1-3- tapahtumiin ja 2. asteen opintoihin siirryttäessä pojilla on ensin Pohjolaleiri ja pelaajapolun päätöstapahtumana on Pohjola Cup elokuussa. Poikien pelaajapolkutapahtumissa on aina yksi ikäluokka kussakin pelaajapolkutapahtumassa. Pohjola Cup on ainoa pelaajapolkutapahtuma, johon on mahdollisuus valita myös nuoremman ikäluokan pelaajia.

Pelaajapolkutapahtumat ovat kahden päivän / yhden yön pituisia opetusleirejä, paitsi Pohjola cup sekä Pohjolaleiri kestävät 4 päivää.

Keväällä 2016 Salibandyn pelaajapolku arvioidaan uudelleen. Toimintaan tulee mahdollisesti muutoksia joista tiedotetaan floorball.fi-sivustolla. Kesällä 2016 on jälleen Talenttileirejä, joiden varsinainen järjestäjä on Arena Center. Leirit eivät ole Salibandyliiton tapahtumia, vaan yhteistoimintaleirejä, jotka tukevat pelaajan kehittymistä. Useat liiton ikäluokkavalmentajat toimivat valmentajina myös Talenttileireillä.


Kirjautuminen Eenettiin

Käyttäjätunnus
Salasana