Sählyn tuoteperhe

Viimeksi päivitetty 19.6.2017 10:33

Salibandyn ensimmäinen pelimuoto, sähly, saapui Ruotsista Suomeen opiskelijamatkojen myötä 1970-luvulla. Sählyn harrastaminen levisi liikunnasta kiinnostuneen "sählysukupolven" myötä yliopistokaupungista toiseen.

Salibandyn harrasteliikuntaa ovat monenlaiset pelaamisen ja harrastamisen muodot, joista nykyään sähly on vain yksi. Pelaamisen motiivi voi olla kunnon kohentaminen tai ylläpitäminen, yhdessä tekemisen ilo, kilpailussa menestyminen ja kehittyminen tai kaveri- ja ystävyyssuhteiden luominen ja ylläpitäminen.

Tärkeintä sählytuokiossa on itse peli, eli pidä pelin osuutena yli puolet tunnista. Pelin lomassa on hyvä opetella vähän tekniikkaa, niin jokainen nauttii pelaamisesta enemmän. Sääntöjä on myös syytä käydä esimerkiksi pelin yhteydessä läpi. Erilaiset viitepelit ja variaatiot sählystä tuovat mukavan lisän tavalliseen peliin. Niitä kannattaa käyttää paljon hyvän ryhmähengen luomiseksi.

Rennon, sosiaalisen ja hauskan kuntoilun avuksi tarjoamme Sählyn kunto- ja harrasteliikunnan tuoteperheen. Pistemetari-soveltuu erinomaisesti tuoteperheen pelimudoksi.

Sekasähly

Sählyä voivat naiset ja miehet pelata yhdessä taitotasosta riippumatta, ja kaikki saavat hien pintaan ja kunto kohoaa. Sekasähly on naisten ja miesten yhteinen kuntoiluharrastus.

Perhesähly

Perhesählyssä lapset ja vanhemmat opettelevat sählyn ja salibandyn tekniikkaa, kikkoja ja tietenkin pelaavat yhdessä.

Lataa Perhesählyn vetäjän käsikirja.

Sykesähly

Sykesählyssä pelataan sählyä, mutta sopivin välein peli pysäytetään ja tarkastetaan kunkin pelaajan syke. Ohjaaja kertoo mitä mikäkin syketaso tarkoittaa harjoittelun kannalta, eli millä tasolla liikutaan, ja tulisiko tehoa lisätä vai laskea.

Metrisähly

Metrisähly on ensisijaisesti tarkoitettu ylipainoisille naisille ja miehille. Siitä nimi metrisähly = vartalon ympärysmitta lähestyy metriä tai on sen yli. Metrisähly sopii loistavasti myös kuntoilun aloittaville tai uudestaan kuntoilukipinän löytäneille kunnon kohottamisen tueksi. 

Kävelysähly

Kävelysähly on muuten aivan samanlaista kuin tavallinen sähly, mutta siinä ei juosta. Kävelysähly sopii siksi erityisesti vanhemmille ja ikääntyville ihmisille. Kävelysählyssä sydämen syke ei nouse korkealle, ja kävellessä eivät nivelet ja raajat joudu kovaan kuormitukseen. Kävelysählyssä ei tule repiviä tai äkkinäisiä liikkeitä ja pyrähdyksiä, kuten tavallisessa sählyssä.