Urheiluvakuutus

Viimeksi päivitetty 2.8.2016 12:43

Kaikki Salibandyliiton lisenssit voidaan lunastaa OP Vakuutus Oy:n Sporttiturvan kanssa tai ilman sitä. Sporttiturva on erityisesti salibandyn tarpeisiin räätälöity määräaikainen vakuutus. 

Urheiluvakuutus on pakollinen juniori-ikäiselle, miesten Salibandyliigan, naisten Salibandyliigan ja miesten Divarin pelaajille, sekä miesten 2. divisioonan ja naisten 1. divisioonan pelaajille. Juniori-ikäinen pelaaja on määritelty kilpailusäännöissä: pojat synt. 1996 tai sen jälkeen / tytöt synt. 1997 tai sen jälkeen. Miesten 3.-6. divisioonissa, naisten 2.-4. divisioonissa, seniorisarjoissa ja muissa harrastesarjoissa ja -tapahtumissa urheiluvakuutus on vapaaehtoinen.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Vakuutus Oy. Tarjoamme lisenssien yhteydessä OP:n Sporttiturva-vakuutusta. Urheiluvakuutus voi olla myös toisen vakuutusyhtiön tarjoama. Huomaa, että kaikki yleiset vapaa-ajan- tai tapaturmavakuutukset eivät korvaa salibandyn kilpailutoiminnassa tapahtuvia vahinkoja. Tarkista asia vakuutusyhtiöstäsi!

OP:n Sporttiturvan kattavuus ja tuoteseloste
Sporttiturvan tuoteselosteet on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tuoteselosteesta näkee helposti vakuutuksen hinnat, hoitokatot ja mahdolliset omavastuut. Lisenssitaulukosta näet nopeasti kaikki tarjolla olevat lisenssit ja niiden hinnat.

Muutoksia ja huomioitavaa kaudella 2016-2017:

 • 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lisenssi (Kisapassi) kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
 • hoitokorvauksen maksimi on 15 000 euroa
 • 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
 • ennen 1.1.2005 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
 • oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet. 
 • yläikäraja on poistunut
 • hammasvammat korvataan ilman enimmäiskorvausaikaa
 • alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa myös kaikissa muissa lajeissa

Vakuutus on voimassa Salibandyliiton alaisten piirien ja seurojen kaiken ikäisille jäsenille seuraavissa lajiin liittyvissä tilanteissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (enintään 3 kk:n pituisilla matkoilla):

 • kilpailuissa
 • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
 • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
 • kilpailumatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan
 • kisapassivakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa

Lisenssin ja Sporttiturvan voimaan astuminen
Lisenssi ja siihen liittyvä Sporttiturva astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli se voidaan todistaa esim. maksukuitilla.

Kilpapelaamiseen oikeuttavan kauden 2015-2016 vakuutuksellisen lisenssin haltijoilla vakuutus pysyy voimassa 1.8.2016 alkaen, mikäli maksu on maksettu 31.8.2016 mennessä. Mikäli kuitenkin pelit alkavat elokuun aikana, tulee vanhojenkin pelaajien lunastaa lisenssi ennen ensimäistä virallista peliä. Vakuutus päättyy 31.7.2017.

Vakuutuksettomasta lisenssistä vakuutukselliseen
Mikäli haluat muuttaa vakuutuksettoman lisenssin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen lisenssien verkko-ostoon. Tunnuksen ja salasanan olet saanut aiemmin lisenssiä ostaessasi, mikäli ilmoitit tuolloin sähköpostiosoitteesi. Tunnus ja salasana on mahdollista saada jälkikäteenkin verkko-oston syöttösivulta. Korottaminen voidaan tehdä myös syöttämällä henkilötiedot uudelleen, aivan kuten ensi kertaa lisenssiä lunastettaessa. Järjestelmä tunnistaa edellisen, saman kauden lisenssin ja tarjoaa korotettavia vaihtoehtoja. Korotuksen maksutiedot saadaan välittömästi.

Sporttiturvan irtisanominen
Mikäli jostain syystä haluat irtisanoa lisenssiin liittyvän Sporttiturvan, lähetä irtisanomisilmoitus osoitteella urheiluvakuutukset@op.fi. Ilmoituksessa pitää mainita urheiluliiton nimi, oma nimi, täydellinen henkilötunnus, palautustili ja mitä irtisanotaan (koko lisenssi, vakuutus). Huomaa, että mikäli pelaat sarjatasolla, jossa urheiluvakuutus on pakollinen, sinun tulee ilmoittaa oman vastaavan vakuutuksen tiedot Salibandyliittoon. Tämän voi tehdä samalla kuin irtisanomisenkin osoitteeseen lisenssit@floorball.fi.