Lisenssit

Viimeksi päivitetty 27.4.2016 11:14

Kauden 2016-2017 lisenssi-info julkaistaan kesäkuussa ja lisenssimyynti alkaa maanantaina 1.8. Kauden 2015-2016 lisenssimyynti päättyy 14.7.

Lisenssiluokat kaudelle 2016-2017

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2015-16 lisensseistä, oikealta sivupalkista löydät linkin lisenssien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta ja lisenssikortista.

Lisenssien ja vakuutusten hinnat kaudella 2015-2016 (päivitetty 17.8.2015)


Muutoksia lisenssien nimiin ja vakuutusehtoihin kaudella 2015-2016

Keskeiset muutokset kaudelle 2015-2016 koskevat Pohjolan Sporttiturvaa, valmentaja- ja toimihenkilölisenssien sisällön uudistamista sekä salibandyn harrastepasseja/-lisenssejä. Lisensseihin tuleviin muutoksiin perehdyt nopeasti yllä olevan linkitetyn taulukon avulla.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on Pohjola. Kaikkia Salibandyliiton lisenssejä/passeja voi ostaa Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen kanssa tai ilman sitä. Tarjoamme lisenssien yhteydessä Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen. Kaudelle 2015-2016 uutta:

  • 1.1.2004 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lisenssi (Kisapassi) kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
  • hoitokorvauksen maksimi on noussut 8.500 eurosta 15.000 euroon
  • 1.1.2004 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
  • ennen 1.1.2004 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
  • Oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet. 
  • yläikäraja on poistunut

Lisenssit sivuilla on alkukaudesta ollut virheellinen tieto 2001-2003 syntyneiden Pelipassin omavastuusta. Kyseisessä lisenssissä on 100 euron omavastuu ja tieto on korjattu 6.8. Tuoteselosteessa tieto on ollut oikein. Pahoittelemme virhettä.

Salibandya seuroissa harrastaville, mm. kerhoissa, suositellaan harrastetoimintaan suunnattuja vakuutuksellisia lisenssejä, Pistemestarilisenssiä, Kortteliliigapassia ja Kerhopassia. Kauden 2014-2015 Säbämestaripassi muuttuu Kortteliliigapassiksi kaudelle 2015-2016. Kerhopassi koskee seurojen kerhoja, salibandy-/ sählykouluja kerhomaailman turnauksia, ja on tarkoitettu 1998 ja myöhemmin syntyneille harrastajille. Pistemestaripassi on tarkoitettu vuonna 1998 ja aikaisemminn syntyneille harrastajille. Pistemestaripassin hintaa on laskettu.

Jatkossa kaudella 2015-2016 ikämiehet ja -naiset pelaavat Seniorisarjalisenssillä, joka korvaa kauden 2014-2015 Pistemestarilisenssin. Valmentaja- toimihenkilölisenssien sisältöjä on uudistettu: Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin (lue lisää uutisesta) ja toimihenkilölisenssi käyttöoikeuden Salibandyliiton verkkokoulutusaineistoihin ja toimihenkilöfoorumiin. Erotuomareille tarjotaan oma erotuomarilisenssi.

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaajalisenssi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi ja valmentajien valmentajalisenssi (kilpalisenssi käy myös). Try-out vakuutus on tarkoitettu seuranvaihtotilanteisiin kaudelle 2015-2016.

Kilpailulisenssi ja pääsarjalisenssi

Kilpailulisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1998 syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Kilpailulisenssillä voi pelata myös seniorisarjoissa (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.). Kilpailulisenssi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa, jossa on 15.000 € hoitokatto. Kilpailulisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 161€, ilman vakuutusta 36€.

Pääsarjalisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1998 syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen sekä miesten 1.divarin pelaajille. Pääsarjalisenssillä ei voi pelata seniorisarjoissa. Pääsarjalisenssin voi valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksella, jossa on 15 000 € hoitokatto. Pääsarjalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 295€, ilman vakuutusta 45€.

Vakuutuksettomien pääsarjalisenssin hankkijoiden tulee toimittaa todistus voimassaolevasta urheiluvakuutuksesta liitolle ennen ensimmäistä otteluaan. Merkintä toimitetusta todistuksesta lisätään ko. pelaajan tietoihin Sporttirekisteriin.

Kisapassi linkittyy Kisamaailma-pelimuotoon ja on tarkoitettu 2004 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Kisapassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa. Pelipassi linkittyy D-junioreiden Pelimaailmaan, ja on tarkoitettu vuosina 1998-2003 syntyneille D-A-junioreille. Vuosina 2001-1995 syntyneet (A-C-ikäiset) juniori-ikäiset saavat pelata syntymävuotensa mukaisella passilla/lisenssillä myös naisten ja miesten salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa. Kisapassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 56€, ilman vakuutusta 36€. Pelipassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 116€, ilman vakuutusta 36€.

Seniorisarjalisenssi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja. Seniorisarjalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 65€, ilman vakuutusta 25€.

Try-out vakuutus 2015-2016 Seuran ja pelimaan vaihtotilanteisiin on tarjolla seitsemän vuorokautta voimassa oleva try-out -vakuutus. Mikäli tarve on pidempi kuin seitsemän vuorokautta, vakuutuksen voi ostaa uudelleen. Try-out -vakuutus ja siihen liittyvä Sporttiturva on voimassa seuran harjoituksissa ja harjoitusotteluissa ym. lajitoiminnassa, se ei oikeuta pelaamaan liiton sarjoissa. Try-out vakuutusta ei voi vaihtaa/korottaa koko kauden kattavaan lisenssiin/passiin. Try-out-vakuutuksen hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 32€.

Erotuomarit, toimitsijat ja joukkueiden taustaorganisaatio

Toimihenkilölisenssi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista. Toimihenkilölisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 18 €, ilman vakuutusta 9€. Kauden 2015-2016 aikana rakennetaan toimihenkilöille oma foorumi Floorball Centreen (valmentajien harjoite- ja ideointipankki), johon tulee materiaalia mm. joukkueenjohtajille . Materiaalien valmistumisesta tiedotetaan erikseen.

Erotuomarilisenssi on erotuomareideille (ei pelinohjaajille) tarkoitettu oma lisenssi. Erotuomarilla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi toimiakseen erotuomarina. Erotuomarilisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 35€, ilman vakuutusta 25€.

Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin. Kaudesta 2015-2016 alkaen pöytäkirjaan merkityillä valmentajalla tulee olla kilpa- tai valmentajalisenssi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja I divisioonassa ja A-E – junioreiden sarjoissa. Valmentajalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 37€, ilman vakuutusta 25€.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Pistemestarilisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1998 syntyneille, jolla voi osallistua esim. Pistemestari-turnauksiin, katusählyyn ja ym. harrastetapahtumiin. Pistemestarilisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 5€.

Kortteliliigapassi (entinen Säbämestaripassi) on tarkoitettu vuonna 2000 tai myöhemmin syntyneille, jotka osallistuvat ainoastaan Salibandyliiton organisoimaan Korttililiigaan. Kerhopassi on tarkoitettu vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle. Molemmat on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa. Kortteliliigapassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 27€, ilman vakuutusta 22€. Kerhopassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 5€.

>> Siirry tästä lisenssin ostoon.