Lisenssit

Salibandyliiton lisenssit ja pelipassit

Viimeksi päivitetty 2.7.2015 14:05

HUOM! Parhaillaan myynnissä ovat kauden 2014-15 lisenssit. Myynti päättyy heinäkuun puolivälissä. Kauden 2015-16 lisenssimyynti alkaa 1.8. Tietoa kauden 2015-16 lisensseistä julkaistaan tällä sivulla heinäkuussa.

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2014-15 lisensseistä, oikealta sivupalkista löydät linkin lisenssien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta ja lisenssikortista.

Lisenssien ja vakuutusten hinnat taulukossa kaudella 2014-2015 (pdf)

Muutoksia lisenssien nimiin ja vakuutusehtoihin kaudella 2014-2015

Lisensseihin tuleviin muutoksiin perehdyt nopeasti yllä olevan linkitetyn taulukon avulla. Kaudella 2014-2015 lapsille ja nuorille tarkoitettujen lisenssien nimet muuttuvat passeiksi (Kisapassi, Pelipassi). Passien nimet seuraavat lasten ja nuorten sarjatoiminnan nimiä (KisaMaailma, PeliMaailma) ja niiden pohjalta on aiempaa helpompi valita oikea passi. Pääsääntöisesti aikuisille tarkoitetut lisenssit ovat edelleen nimeltään lisenssejä.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on Pohjola. Tarjoamme lisenssien yhteydessä Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen. Kaikkia Salibandyliiton lisenssejä/passeja voi ostaa Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen kanssa tai ilman sitä. Kaudella 2014-2015 kaikkien kilpapelaamisen lisenssien hoitokorvauksen maksimi on 8.500€. Näihin kuuluvat myös toimihenkilölisenssi ja valmentajalisenssi. 100€:n omavastuu kuuluu pääsarja ja kilpailulisensseihin ja try-out vakuutukseen.

Salibandya seuroissa harrastaville, mm. kerhoissa, suositellaan harrastetoimintaan suunnattuja vakuutuksellisia lisenssejä, joiden nimet myös muuttuvat: Pistemestarilisenssi, Säbämestaripassi ja Kerhopassi. Lisäksi salibandyn harrastamisen lisensseissä ikärajat ja hoitokorvaukset ovat muuttuneet. 

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaajalisenssi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaajalisenssi tai toimihenkilölisenssi ja valmentajien valmentajalisenssi. Uutuutena kaudella 2014-2015 on seuranvaihtotilanteisiin tarkoitettu try-out -vakuutus.

Kilpailulisenssi (entiset K1 ja K2-lisenssit) ja pääsarjalisenssi (entiset L1 ja L2-lisenssit)

Kilpailulisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1997 syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa mm. sarjatasoja 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Kilpailulisenssillä voi pelata myös seniorisarjoissa (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.). Kilpailulisenssi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa, jossa on 8.500 € hoitokatto. Kilpailulisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 146€, ilman vakuutusta 36€.

Pääsarjalisenssi (entiset L1 ja L2-lisenssit) on tarkoitettu ennen vuotta 1997 syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen sekä miesten divarin pelaajille. Pääsarjalisenssillä ei voi pelata seniorisarjoissa. Pääsarjalisenssin voi valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksella, jossa on 8.500 € hoitokatto. Pääsarjalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 277€, ilman vakuutusta 45€.

Vakuutuksettomien pääsarjalisenssin hankkijoiden tulee toimittaa todistus voimassaolevasta urheiluvakuutuksesta liitolle ennen ensimmäistä otteluaan. Merkintä toimitetusta todistuksesta lisätään ko. pelaajan tietoihin Sporttirekisteriin.

Kisapassi (entinen J2-lisenssi) ja Pelipassi (entinen J1-lisenssi)

Kisapassi linkittyy Kisamaailma-pelimuotoon ja on tarkoitettu 2003 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Pelipassi linkittyy D-junioreiden Pelimaailmaan, ja on tarkoitettu vuosina 1997-2002 syntyneille D-A-junioreille. Juniori-ikäinen (lisenssin ikähaarukkaan osuva) pelaaja voi pelata edelleen Pelipassilla myös naisten ja miesten salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa. Kisapassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 49€, ilman vakuutusta 36€. Pelipassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 102€, ilman vakuutusta 36€.

Try-out vakuutus uutuutena kaudella 2014-2015

Seuran ja pelimaan vaihtotilanteisiin tarjolle tulee seitsemän vuorokautta voimassa oleva try-out -vakuutus. Mikäli tarve on pidempi kuin seitsemän vuorokautta, vakuutuksen voi ostaa uudelleen. Try-out -vakuutus ja siihen liittyvä Sporttiturva on voimassa seuran harjoituksissa ja harjoitusotteluissa ym. lajitoiminnassa, se ei oikeuta pelaamaan liiton sarjoissa. Try-out vakuutusta ei voi vaihtaa/korottaa koko kauden kattavaan lisenssiin/passiin. Try-out-vakuutuksen hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 32€.

Erotuomarit, toimitsijat ja joukkueiden taustaorganisaatio

Toimihenkilölisenssi (entinen T-lisenssi) on tarkoitettu erotuomareille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista. Erotuomareille toimihenkilölisenssi tai pelaajalisenssi on pakollinen. Toimitsijoille ja joukkueiden toimihenkilöille suositellaan toimihenkilölisenssiä, mutta se ei ole pakollinen. Toimihenkilölisenssistä on poistunut omavastuu ja haittakorvauksen maksimisumma noussut. Toimihenkilölisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 35€, ilman vakuutusta 27€.

Valmentajalisenssissä (entinen V-lisenssi) on kaudella 2014-2015 ensimmäistä kertaa mahdollisuus valita Pohjolan Sporttiturvavakuutus. Valmentajalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 22€, ilman vakuutusta 13€.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Pistemestarilisenssi (entinen Ha-lisenssi)

Pistemestarilisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1997 syntyneille, jolla voi osallistua esim. Pistemestari-turnauksiin, katusählyyn ym. harrastetapahtumiin sekä mm. seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja. Pistemestarilisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 45€, ilman vakuutusta 25€.

Kerhopassi (entinen Sählypassi) ja Säbämestaripassi (entinen Hj-lisenssi)

Kerhopassi on tarkoitettu vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle. Säbämestaripassi on tarkoitettu vuosina 1997-2002 syntyneille salibandyn ja sählyn harrastetoimintaan, ei oikeuta pelaamaan G- tai F-junioreissa. Molemmat on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa. Säbämestaripassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 26€, ilman vakuutusta 22€. Kerhopassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 6€.

>> Siirry tästä lisenssin ostoon.