Sarjatoiminta

Viimeksi päivitetty 16.9.2016 12:28

Sarjaan ilmoittamisen edellytys on seuran jäsenyys Salibandyliitossa (pl. harrastesarjat). Kaikki sarjailmoittautumiset tehdään liiton sähköisessä järjestelmässä.

KAUDEN 2016-17 SARJOIHIN ILMOITTAMINEN tapahtuu Salibandyn Palvelusivustolla käyttäen seuratunnusta (muotoa A12345678). Tunnus on sama mitä seurat käyttävät pelaajasiirtojen tekemiseen. Palvelusivustolla näytetään vain ne sarjat joissa ilmoittaminen on avoinna. Ilmoittamisen tekotapa on muuttunut hieman vanhaan järjestelmään verrattuna: Tutustu ohjeeseen etukäteen.

>> SIIRRY TÄSTÄ SALIBANDYN PALVELUSIVUSTOLLE.

Huomioikaa etenkin seuraavat asiat ennen sarjaan ilmoittamista:

 • Seuralle ja joukkueelle on nyt mahdollista lisätä yhteyshenkilö seuratunnuksella. Joukkueen yhteyshenkilö voidaan lisätä myös joukkuetunnuksella. Yhteyshenkilöiden lisäämisestä on kerrottu tarkemmin ohjeessa.
 • Sarjaan ilmoittamiseen kirjaudutaan seuran tunnuksella (A-alkuinen tunnus). EI siis joukkuetunnuksella (SBT-alkuinen tunnus). Tunnus-asioissa palvelee liiton palvelunumero 0400-529017 (ma-pe 9.30-16).
 • Sarjaan ilmoittamiset ovat käynnissä kaikissa sarjoissa kausi-infon takarajojen mukaisesti.
 • Tutustuthan ohjeeseen ennen ilmoittautumisen tekemistä.

Uudistettu sarjaan ilmoittautuminen pähkinänkuoressa:

 • Joukkueen ilmoittaminen tapahtuu Palvelusivustolla seuratunnusta käyttäen.
 • Mikäli seuralla on mitä tahansa aiempia maksurästejä, sarjaanilmoittautuminen on estetty. Tällöin tulee ottaa yhteyttä oman alueen aluevastaavaan tai liiton jäsensihteeriin rästien hoitamiseksi.
 • Sarjailmoittautumisessa valitaan ensin alue (esim. Etelä-Suomi) ja sen jälkeen sarjataso (esim. M6Div).
 • Aikuisjoukkueen kohdalla seuralle tarjotaan edelliskauden tietojen perusteella joukkuelistausta. Listasta valitaan haluttu joukkue, esim. TESTIJOUKKUE IV.
 • Mikäli listalla ei ole sopivaa aikuisjoukkuetta valittavissa (esim. kokonaan uusi joukkue) tulee olla yhteydessä sarjavastaavaan, joka lisää joukkueen Palvelusivustolle.
 • Juniorijoukkueen kohdalla järjestelmä muodostaa seuran perustietojen ja valitun sarjatason mukaisen joukkuenimen, esim. TESTIJOUKKUE '03. Tämän jälkeen juniorijoukkueelle voi kirjoittaa lisänimen, esim. PANTTERIT. Järjestelmä lisää joukkueen nimeen myös tiedon onko kyseessä tyttö- vai poikajoukkue. Näin ollen joukkueen lopulliseksi pitkäksi joukkuenimeksi muodostuu TESTIJOUKKUE '03 PANTTERIT TYTÖT. Tämä pitkä joukkuenimi näkyy myös ilmoittautumisessa, jolloin joukkueet on helpompi erottaa toisistaan. Joukkueelle muodostuu myös automaattisesti nimilyhenne (esim. Testijoukkue Pantterit) ja tämä lyhenne näkyy julkisesti ulospäin esim. sarjataulukossa. Huom! Joukkueen nimi muodostetaan vain kaudella 2016-17. Tulevilla kausilla toimitaan kuten aikuisjoukkuetta ilmoitettaessa.
 • Ilmoittamisen hyväksynnän jälkeen järjestelmä muodostaa joukkueesta kaksi eräisen sarjalaskun näkyviin seuran ja joukkueen Palvelusivustolle. Poikkeksena esim. junioreiden SM-karsinnat ja Suomen Cupit joissa sarjamaksu maksetaan yhdessä erässä. Seura maksaa sarjalaskut eräpäiviin mennessä ja tarkkailee maksutilanteita Palvelusivustolla.
 • Joukkue kiinnittyy valittuun sarjaan ja jää odottamaan sarjavastaavan lopullista hyväksyntää.
 • Ilmoittautumisia voidaan seurata sarjojen omilta sivuilta (tulossa). Jako lohkoihin tapahtuu ilmoittautumisten jälkeen. Sarjavastaava on tarvittaessa yhteydessä mikäli jokin sarja ei toteudu esim. vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi.
 • Huom! Joukkueelle pitää lisätä yhteyshenkilö sarjaan ilmoittamisen jälkeen. Ohjetta on päivitetty tältä osin.

Poikkeavan nimen käyttö aikuisten sarjoissa:
Mikäli joukkue haluaa pelata seuranimestä poikkeavalla joukkuenimellä, niin siitä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen lisämaksu 85 euroa. Ilmoittautumisjärjestelmä ei mahdollista joukkuenimen muuttamista, vaan siitä tulee olla erikseen yhteydessä sarjavastaavaan. Poikkeavan joukkuenimen tulee olla asiallinen ja lopullisen hyväksynnän tekee liitto. Hyväksynnän jälkeen liitto toimittaa seuralle 85 euron suuruisen laskun per hyväksytty nimiehdotus ja sarjavastaava muutta joukkuenimen Palvelusivustolle.

Myöhässä tehtävä ilmoittautuminen ja korotettu osallistumismaksu:
Mikäli sarjaan ilmoittautumisessa ei ole valittavissa tiettyä sarjatasoa, todennäköisin syy on se, että ilmoittautuminen on päättynyt. Ole tällöin yhteydessä sarjavastaavaan ja tiedustele mahdollisuudesta ilmoittaa joukkue myöhässä. Takarajan jälkeen Salibandyliitto voi määrätä korotetun ilmoittautumismaksun. Kaudella 2016-17 korotus on 100€/aikuisjoukkue tai 50€/juniorijoukkue. Summa lisätään automaattisesti sarjamaksuun. Uuden jäsenseuran joukkueilla ei ole korotettuja maksuja.

Lisää tietoa kauden 2016-17 sarjoista:
Sarjakauden 2016-17 infopaketti on luettavissa kausi-info julkaisusta huhtikuun aikana. Sarjojen omilla alasivuilla voi myös seurata ilmoittautumisten tilanteita.

Uudet seurat huomio!
Mikäli seuranne ei ole vielä Salibandyliiton jäsenseura, tai ette ole aiemmin pelanneet liiton sarjoissa, saatte tarpeellisen informaation sivulta "Uudet seurat". Sarjatoimintaan voivat ilmoittautua vain hyväksytyt jäsenseurat, joille on myönnetty Palvelusivuston seuratunnus. Jäsenasioissa palvelee liiton jäsensihteeri p. 044-7629970.

ONGELMIA?
Tutustuthan ilmoittautumisjärjestelmän ohjeeseen (alapuolella) etukäteen. Mikäli ongelma ei ratkea, ole yhteydessä Salibandyliiton palvelunumeroon 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16) tai sähköpostitse tampere@floorball.fi

Ohje: Näin ilmoitat joukkueen sarjaan (päivitetty 20.5.2016 / versio 1.6.)