Yleistä

Viimeksi päivitetty 10.5.2016 11:14

Salibandykausi 2016-2017 on alkamaisillaan. Onkin aika tutustua tulevaan kauteen. Tämä kausi-info sisältää vankan tietopaketin uuteen kauteen.

Kilpailusäännöt
Uudet kilpailusäännöt tulevat voimaan 1.5.2016 alkaen. Uudet kilpailusäännöt löytyvät täältä. Tutustukaa kilpailusääntöihin huolella!

Sarjatoimintaan ilmoittautuminen    
Seura ilmoittaa joukkueensa liiton sarjatoimintaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä:  Floorball.fi > palvelut > ilmoittautuminen > sarjatoiminta. Kaikkiin sarjoihin ilmoittaudutaan sähköisesti, myös harrastesarjoihin!.

Kaudelle 2016-17 sarjaan ilmoittautumiset hoidetaan salibandyn Palvelusivuston kautta. Tätä varten seura tarvitsee Palvelusivuston tunnuksen (muotoa A12345678). Tunnus on sama mitä seura käyttää pelaajasiirtojen kirjaamiseen. Tutustu uuden järjestelmän ohjeisiin ilmoittautumisten pääsivulla.

Myöhästyneet sarjaan ilmoittautumiset
Ilmoitetun sarjaan ilmoittautumisen takarajan jälkeen seuralle määrätään kilpailusääntöjen §30 mukainen osallistumismaksun korotus. Kaudella 2016–17 osallistumismaksun korotus on 100 euroa / aikuisjoukkue ja 50 euroa / juniorijoukkue. Mahdollinen korotus laskutetaan ilmoittautumisjärjestelmässä lisäämällä korotusmaksu loppusummaan. Uusille seuroille ei ole korotettua osallistumismaksua.

Erääntyneet laskut
Mikäli seuralla tai sen joukkueella on erääntyneitä avoimia laskuja = mitä tahansa Salibandyliiton lähettämiä maksamattomia laskuja, seuran pääsy ilmoittautumisjärjestelmään evätään kunnes velvoitteet on hoidettu kuntoon. Erääntyneet laskut on maksettava ennen ilmoittautumista, mikäli joukkue aikoo säilyttää sarjapaikkansa. Maksuasioissa yhteys liiton jäsensihteeriin: ks. yhteystiedot.

Joukkueen sarjamaksut sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä
Seura saa joukkueidensa sarjamaksut* sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä. Huomaa, että jokainen lasku sisältää kaksi erää. Talleta lasku huolellisesti ja muista maksaa molemmat erät ajallaan. Seura ja joukkue voivat seurata laskujen tilanteita Palvelusivustolla. Maksamattomista laskuista myös muistutetaan kertaalleen ennen kuin ne siirretään Intrum Justitiaan. Huom: Intrumille siirretyt laskut voivat aiheuttaa seuralle huomattavia lisäkuluja! Eri sarjojen osallistumismaksut löydät täältä.

* Junioreiden SM-karsintoihin osallistuvat joukkueet ilmoittautuvat ensin karsintoihin ja sijoitusten selvittyä uudelleen joko SM-sarjaan tai aluesarjaan.

Joukkueen nimi ja lyhenne
Samassa sarjassa pelaavat seuran joukkueet erotetaan toisistaan roomalaisin numeroin, esim. Testi Team I ja Testi Team II. Joukkueen poikkeavan nimen käytöstä tulee maksaa Kilpailusääntöjen mukainen 85 euron kirjaamismaksu. Tämä tapahtuu ilmoittamalla sarjavastaavalle poikkeavan nimen käytöstä. Sarjavastaavan hyväksynnän jälkeen liitto muokkaa joukkuenimen halutuksi ja toimittaa kilpailusääntöjen mukaisen laskun poikkeavan joukkuenimen käytöstä. Poikkeavalla nimellä tarkoitetaan seuranimestä eroavaa joukkuenimeä. Esim. jos seuran rekisteröity nimi on Testi Team ja sen joukkue haluaa käyttää sarjatoiminnassa nimeä Pelihirmut, on kyseessä poikkeava nimi.

Seurat eivät ilmoittautumisjärjestelmässä itse voi muokata joukkuenimiä. Aikuisissa joukkuenimet pohjautuvat edellisellä kaudella käytettyihin nimiin. Juniorisarjoissa joukkuenimi generoituu emoseuran virallisen nimen mukaiseksi sillä erotuksella, että joukkueen lisänimen (esim. Titaanit) seura voi itse ilmoittaa. Mikäli seuralla on useampia juniorijoukkueita samassa ikäluokassa, voidaan roomalaisen numeron käyttö korvata lisänimellä seuran nimilyhenteen kanssa (Esim. AC HaKi Vintiöt). Tällöin ei peritä poikkeavan nimen käyttömaksua.

Tarkemmat määräykset on kerrottu Kilpailusäännöissä, §28 ja ilmoittautumisjärjestelmän ohjeessa.

Vapautuvat sarjapaikat
Mahdollisesti vapautuvat sarjapaikat täytetään pääsarjojen osalta Liittohallituksen toimesta ja muiden valtakunnallisten sekä miesten II div. osalta kilpailuvaliokunnan toimesta. Alueellisten alempien sarjojen vapautuvat sarjapaikat täytetään aluekohtaisesti. Liitto tarjoaa vapautuvia sarjapaikkoja joukkueille edellisen kauden menestyksen ja alueellisten kriteereitten perusteella. Ylempää sarjapaikkaa ei voi hakea!

Sarjapaikan siirtohakemukset
Alemmilla sarjatasoilla (miesten III-VI ja naisten II-IV div.) sekä juniorisarjoissa (pois lukien A-poikienSM-sarja) seura voi anoa perustellusta syystä sarjapaikkansa siirtoa toiselle seuralle ajalla 2.-20.5.2016. Tarkat siirtomääräykset ja kirjaamismaksun suuruus määritellään Kilpailusäännöissä §29.

Siirtohakemus tehdään käyttämällä sarjapaikansiirtolomaketta, jonka voi ladata floorball.fi materiaalisalkusta. Ennen hakemuksen palauttamista sarjapaikan luovuttavan joukkueen on ilmoittauduttava omalle sarjapaikalleen! Sarjapaikan siirtoa voidaan hakea vain perustellusta syystä, josta on tehtävä kirjallinen selvitys.

Sarjajärjestelmät    
Kauden 2016-17 valtakunnallisten aikuisten  junioreiden sekä Suomen Cupin sarjajärjestelmät löytyvät sarjakohtaisilta sivuilta: Pääsarjat / Valtakunnalliset / Alueelliset.

Sarjamääräykset yksittäisiin otteluihin
Pääsarjoissa noudatetaan pääsarjojen sarjamääräyksiä, nämä päivitetään floorball.fi sivustolle jokaisen sarjan omalle infosivulle. Seuraavilla Salibandyliiton tasoilla noudatetaan yksittäisten otteluiden sarjamääräyksiä: Miesten II divisioona, Naisten I divisioona, Poikien nuorten SM-sarja, Tyttöjen nuorten SM-sarja, B-poikien SM-sarja ja I div., C 1 poikien SM-sarja, C 2 poikien play-off ottelut ja C-tyttöjen play-off ottelut. 

Lohkojaot
Alueellisten sarjojen lohkojaot tehdään ilmoittautumisten jälkeen loppukesästä! Lohkojakoja ei tule tiedustella puhelimitse vaan niistä ilmoitetaan joukkueiden yhteyshenkilöille postitse mahdollisimman pian. Lohkojaot löytyvät valmistuttuaan myös alueiden sivuilta.

Turnaushakemukset
Seuran tulee ilmoittaa kiinnostuksensa oman kotiturnauksen järjestämisestä palauttamalla turnaushakemuslomake. Huomaa, että turnaushakemukset on palautettava jo sarjaan ilmoittautumisten yhteydessä. Myöhemmin tulleet hakemuksetkin huomioidaan, mikäli turnauksia on vielä jakamatta. Hakemuksiin laitetaan mahdolliset turnauspäivämäärät ja ajat. Hakemukseen merkittävän yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa myös kesällä! 

Sarjojen alkaminen
Junioreiden SM-sarjojen karsinnat pelataan kahdessa vaiheessa 20.-21.8. ja 27.-28.8. Valtakunnallisten sarjojen aikataulut kaudelle 2016-17 löytyvät täältä. Turnausmuotoiset sarjat alkavat pääosin syyskuun lopulla ja lokakuun aikana. Aluellisten sarjojen alustavat alkamisajat löytyvät alueiden sivuilta. Sarjaohjelmat julkaistaan sivujen tulospalvelusivuilla hyvissä ajoin ennen sarjojen alkamista.

Seniorisarjat (M35, M40, M45, M50, M55, M60, N30, N35 ja N40)
Seniorisarjat alkavat marras- joulukuussa. Vanhimpien ikäluokkien sarjat toteutetaan, mikäli riittävä määrä joukkueita ilmoittautuu. Kilpailukutsu toimitetaan kesän aikana liiton internet sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu viime kauden tapaan liiton sähköisessä järjestelmässä heti kun kilpailukutsu on julkaistu.

Suomen Cup
Suomen Cupia uudistettiin viime kaudelle. Myös tämän kauden Cup tarjoaa etuja alasarjajoukkueille. Lue lisää Cup-esitteestä (pdf).

Pelaajasiirrot ja edustusoikeudet
Kaikista siirtyvistä pelaajista joilla on ollut pelaajalisenssi kaudella 2015–16 on tehtävä pelaajasiirto. Pelaajasiirto toteutetaan tekemällä pelaajasiirtohakemus liiton sähköisessä pelaajasiirtojärjestelmässä, Salibandyn Palvelusivustolla. Pelaajasiirtojen omilta sivuilta löytyy myös vankka tietopaketti siirtojen tekemiseen.

Pelaajasiirtoja voi hakea ajalla 1.6.2016 - 13.1.2017. Vapaa siirtoaika (=ilman vanhan seuran suostumusta) on 1.-30.6.2016. Kirjaamismaksut ja tarkat siirtomääräykset määritellään kilpailusääntöjen luvussa 8 sekä erillisissä pelaajasiirtomääräyksissä.

Y-ilmoituksen kohdalla painotamme, että kyseessä on ilmoitus, ei hakemus. Tämä tarkoittaa sitä, että seura itse vastaa ilmoittamiensa tietojen oikeellisuudesta. B-poikien, C1-poikien ja C2-poikien sekä A-, B- ja C-tyttöjen SM-karsinnoissa, SM-sarjassa ja play-offs karsinnoissa ei saa käyttää Y-pelaajia.

Lisää tietoa pelaajasiirroista löydät edustusoikeuksien pääsivulta. Palvelemme edustusoikeusasioissa numerossa 0400-529017 tai sähköpostitse pelaajasiirrot@floorball.fi

Henkilökohtainen pelaajalisenssi
Jokaisella Salibandyliiton sarjassa pelaavalla tulee olla kilpailusääntöjen mukaan voimassa oleva henkilökohtainen pelaajalisenssi. Kauden 2016–17 lisenssikausi on 1.8.2016–31.7.2017. Lisenssit lunastetaan liiton internet sivujen kautta. Lisenssien hinnat ja yksityiskohdat varmistuvat touko/kesäkuun aikana, jolloin päivitämme tiedot sivuillemme. Kauden 2016-17 lisenssit ovat myynnissä elokuun alusta alkaen.

Lisenssikortti
Kauden 2016-17 lisenssikortin toimitustapa varmistuu alkukesästä. Löydät viimeisimmän lisenssikorttitiedon floorball.fi sivuilta: > palvelut > lisenssit > lisenssikortti

Salibandyliitto toivottaa antoisaa kautta 2016-17 !!!

Kausi-info on Salibandyliiton julkaisema tietopaketti tulevaan pelikauteen. Kaudelle 2016-17 infopaketti julkaistaan vain www-versiona ja ladattavana pdf-versiona.