Lisenssit

Viimeksi päivitetty 4.8.2016 12:51

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2016-17 lisensseistä, oikealta sivupalkista löydät linkin lisenssien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta ja lisenssikortista.

Lisenssiluokat kaudelle 2016-2017


Muutoksia lisesseihin ja vakuutusehtoihin kaudella 2016-2017

Keskeiset muutokset kaudelle 2016-2017 koskevat OP Vakuutuksen Sporttiturvaa, valmentaja- ja toimihenkilölisenssien sisällön uudistamista sekä Ryhmävakuutuksia. Lisensseihin tuleviin muutoksiin perehdyt nopeasti yllä olevan linkitetyn taulukon avulla.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Vakuutus Oy. Kaikkia Salibandyliiton lisenssejä/passeja voi ostaa OP:n Sporttiturva-vakuutuksen kanssa tai ilman sitä.

Muutoksia ja huomioitavaa kaudella 2016-2017:

  • 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lisenssi (Kisapassi) kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
  • Hoitokorvauksen maksimi pysyy samana kuin kaudella 2015-2016 (15 000 euroa)
  • 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
  • Ennen 1.1.2005 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
  • Oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet
  • Yläikäraja on poistunut
  • Korvataan ortopediset tuet ja sidokset
  • Hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa

Tutustuthan tarkemmin Sporttiturvan tuoteselosteeseen.

Salibandya seuroissa harrastaville, esim. kerhoissa, suositellaan harrastetoimintaan suunnattuja vakuutuksellisia lisenssejä: Pistemestarilisenssiä, Kortteliliigapassia ja Kerhopassia. Kaudella 2014-2015 Säbämestaripassi muuttui Kortteliliigapassiksi. Kerhopassi koskee seurojen kerhoja, salibandy-/ sählykouluja kerhomaailman turnauksia, ja on tarkoitettu 1999 ja myöhemmin syntyneille harrastajille. Pistemestaripassi on tarkoitettu vuonna 1998 ja aikaisemminn syntyneille harrastajille.

Kaudesta 2015-2016 alkaen ikämiehet ja -naiset ovat pelanneet Seniorisarjalisenssillä, joka korvaa kauden 2014-2015 Pistemestarilisenssin. Valmentaja- toimihenkilölisenssien sisältöjä on uudistettu: Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin (lue lisää uutisesta) ja toimihenkilölisenssi käyttöoikeuden Salibandyliiton verkkokoulutusaineistoihin ja toimihenkilöfoorumiin. Erotuomareille tarjotaan oma erotuomarilisenssi.

RYHMÄVAKUUTUKSET Salibandyn ryhmälisenssi/-passi

Ryhmävakuuttamisen kokeilu laajenee. Aikuisten ryhmälisenssejä ja junioreiden ryhmäpasseja voivat jatkossa hankkia muutkin Salibandyliiton jäsenseurat tai Salibandyliiton kanssa sopimuksellista yhteistyötä tekevät sarjajärjestäjät.

  • Aikuisten ryhmälisenssi on tarkoitettu 1998 ja aikaisemmin syntyneille. Ryhmälisenssi on tarkoitettu seuroille, jotka järjestävät aikuisten harrastetoimintaa ja muille sarjajärjestäjille, joiden kanssa liitolla on sopimuksellinen yhteistyö mm. hallisarjat. Lisenssin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 20 pelaajaan, hinta 140 €.
  • Junioreiden ryhmäpassi on tarkoitettu 1999 ja myöhemmin syntyneille. Ryhmäpassi on tarkoitettu salibandyseurojen kerho-, salibandy/sählykouluryhmille tmv., seurojen järjestämiä kerhoturnauksia varten tulee hankkia oma ryhmäpassi/osallistuva joukkue. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 30 pelaajaan, hinta 90 €.

Huom ! Ryhmäpassi/-lisenssi ei ole voimassa kortteliliigassa tai muissa Salibandyliiton järjestämissä sarjoissa ja G-junioreiden Kerhomaailman turnauksissa.

Kaudella 2016-2017 ryhmälisenssit ja ryhmäpassit lisätään kunkin seuran lisenssiraportteihin Sporttirekisteriin liiton seurapalveluna. Voimassaolon ehtona on maksukuitin ja ryhmävakuutuksen Excel-lomakkeen toimittaminen Salibandyliittoon (johanna.vasankari(at)floorball.fi) vähintään viikkoa ennen kerhotoiminnan tmv. aloittamista. Excel-lomakkeen pakolliset tiedot ovat pelaajan nimi, syntymäaika, osoite ja sukupuoli (pieni n tai m). Liitto ei käsittele puutteellisesti täytettyjä lomakkeita. Hinta maksetaan suoraan Salibandyliiton tilille Nordea FI21 1572 3000 3429 98, viestiksi Ryhmävakuutus, A x kpl/J x kpl. Samalla maksusuorituksella ja Excelillä voi ilmoittaa rajoittamattoman määrän ryhmävakuutuksia.

Huom ! Aikuisten ryhmälisenssin turnausjärjestäjä (seura tai yritys), toimittaa tilauksen Salibandyliittoon 2 viikkoa ennen vakuutuksen voimaantuloa (sarjan alkua).

Pelaajia voi lisätä koko kauden ajan uudella excel-lomakkeella, vakuutus tulee voimaan pelaajalisäyskuukauden 1. päivänä edellyttäen, että tiedot on myös toimitettu liittoon kuukauden aikana.

Vahingon sattuessa ryhmävakuutuksen alaisessa toiminnassa tee Pohjolaan normaali vahinkoilmoitus. Tapaturmaa kuvailtaessa on mainittava seura/yritys, jonka toiminnassa tapaturma sattui.

Salibandyn ryhmälisenssin/-passin tuoteseloste löytyy täältä.

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaajalisenssi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi ja valmentajien valmentajalisenssi (kilpalisenssi käy myös). Try-out vakuutus on tarkoitettu seuranvaihtotilanteisiin kaudelle 2016-2017.

Kilpailulisenssi ja pääsarjalisenssi

Kilpailulisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1999 syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Kilpailulisenssillä voi pelata myös seniorisarjoissa (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.). Kilpailulisenssi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa, jossa on 15.000 € hoitokatto. Kilpailulisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 175€, ilman vakuutusta 36€.

Pääsarjalisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1999 syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen sekä miesten 1.divarin pelaajille. Pääsarjalisenssillä ei voi pelata seniorisarjoissa. Pääsarjalisenssin voi valita ilman vakuutusta tai OP:n Sporttiturva-vakuutuksella, jossa on 15 000 € hoitokatto. Pääsarjalisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 306€, ilman vakuutusta 45€.

Vakuutuksettoman pääsarjalisenssin hankkijoiden tulee toimittaa todistus voimassaolevasta urheiluvakuutuksesta liitolle ennen ensimmäistä otteluaan. Merkintä toimitetusta todistuksesta lisätään ko. pelaajan tietoihin Sporttirekisteriin.

Kisapassi linkittyy Kisamaailma-pelimuotoon ja on tarkoitettu 2005 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Kisapassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa. Pelipassi linkittyy D-junioreiden Pelimaailmaan, ja on tarkoitettu vuosina 1999-2004 syntyneille D-A-junioreille. Vuosina 2001-1996 syntyneet (A-C-ikäiset) juniori-ikäiset saavat pelata syntymävuotensa mukaisella passilla/lisenssillä myös naisten ja miesten salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa. Kisapassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 56€, ilman vakuutusta 36€. Pelipassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 120€, ilman vakuutusta 36€.

Seniorisarjalisenssi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja. Seniorisarjalisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 70€, ilman vakuutusta 25€.

Try-out -vakuutus 2016-2017: Seuran ja pelimaan vaihtotilanteisiin on tarjolla seitsemän vuorokautta voimassa oleva try-out -vakuutus. Mikäli tarve on pidempi kuin seitsemän vuorokautta, vakuutuksen voi ostaa uudelleen. Try-out -vakuutus ja siihen liittyvä Sporttiturva on voimassa seuran harjoituksissa ja harjoitusotteluissa ym. lajitoiminnassa, se ei oikeuta pelaamaan liiton sarjoissa. Try-out vakuutusta ei voi vaihtaa/korottaa koko kauden kattavaan lisenssiin/passiin. Try-out-vakuutuksen hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 32€.

Erotuomarit, toimitsijat ja joukkueiden taustaorganisaatio

Toimihenkilölisenssi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista. Toimihenkilölisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 18 €, ilman vakuutusta 9€.

Erotuomarilisenssi on erotuomareille tarkoitettu oma lisenssi. Erotuomarilla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi toimiakseen erotuomarina. Erotuomarilisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 35€, ilman vakuutusta 25€.

Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin. Kaudesta 2015-2016 alkaen pöytäkirjaan merkityillä valmentajalla tulee olla kilpa- tai valmentajalisenssi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja I divisioonassa ja A-E – junioreiden sarjoissa. Valmentajalisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 37€, ilman vakuutusta 25€.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Pistemestarilisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1999 syntyneille, jolla voi osallistua esim. Pistemestari-turnauksiin, katusählyyn ja ym. harrastetapahtumiin. Pistemestarilisenssin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 5€.

Kortteliliigapassi (entinen Säbämestaripassi) on tarkoitettu vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneille, jotka osallistuvat ainoastaan Salibandyliiton organisoimaan Korttililiigaan. Kerhopassi on tarkoitettu vuonna 1999 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle. Molemmat on mahdollista valita ilman vakuutusta tai OP:n Sporttiturva –vakuutuksen kanssa. Kortteliliigapassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 27€, ilman vakuutusta 22€. Kerhopassin hinta sisältäen OP Vakuutuksen Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 5€.

>> Siirry tästä lisenssin ostoon.