Lisenssit

Viimeksi päivitetty 19.7.2016 13:23

Kauden 2016-2017 lisenssi-info julkaistaan kesäkuussa ja lisenssimyynti alkaa maanantaina 1.8. Kauden 2015-2016 lisenssimyynti on päättynyt 14.7.

Lisenssiluokat kaudelle 2016-2017

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa kaikista kauden 2016-17 lisensseistä, oikealta sivupalkista löydät linkin lisenssien ostoon, kysymyksiä ja vastauksia sekä tietoa urheiluvakuutuksesta ja lisenssikortista.

Lisenssien ja vakuutusten hinnat kaudella 2015-2016 (päivitetty 17.8.2015)


Muutoksia lisesseihin ja vakuutusehtoihin kaudella 2016-2017

Keskeiset muutokset kaudelle 2016-2017 koskevat OP Pohjolan Sporttiturvaa, valmentaja- ja toimihenkilölisenssien sisällön uudistamista sekä Ryhmävakuutuksia. Lisensseihin tuleviin muutoksiin perehdyt nopeasti yllä olevan linkitetyn taulukon avulla.

Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on OP Pohjola Vakuutus Oy. Kaikkia Salibandyliiton lisenssejä/passeja voi ostaa OP Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen kanssa tai ilman sitä. Tarjoamme lisenssien yhteydessä OP Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen. Muutoksia ja huomioitavaa kaudella 2016-2017:

  • 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneiden vakuutuksellinen lisenssi (Kisapassi) kattaa myös muissa lajeissa sattuneet vahingot
  • hoitokorvauksen maksimi pysyy samana kuin kaudella 2015-2016 (15 000 euroa)
  • 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneillä ei ole omavastuuta
  • ennen 1.1.2005 syntyneillä omavastuu 100€ kaikissa lisenssiluokissa
  • Oikeus korvaukseen syntyy, kun älkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus-tai hoitokuluja. Tapaturmaan ei tarvitse liittyä enää ulkoista tekijää. Korvaavuuden piiriin kuuluvat voimanponnistuksen ja liikkeen välittömästi aiheuttamat lihaksen tai jänteen venähdysvammat ja niihin hoitokuluina magneettitutkimus sekä mahdolliset leikkaustoimenpiteet
  • yläikäraja on poistunut
  • korvataan ortopediset tuet ja sidokset
  • hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa

Tutustuthan tarkemmin Sporttiturvan tuoteselosteeseen.

Salibandya seuroissa harrastaville, mm. kerhoissa, suositellaan harrastetoimintaan suunnattuja vakuutuksellisia lisenssejä, Pistemestarilisenssiä, Kortteliliigapassia ja Kerhopassia. Kaudella 2014-2015 Säbämestaripassi muuttui Kortteliliigapassiksi. Kerhopassi koskee seurojen kerhoja, salibandy-/ sählykouluja kerhomaailman turnauksia, ja on tarkoitettu 1999 ja myöhemmin syntyneille harrastajille. Pistemestaripassi on tarkoitettu vuonna 1998 ja aikaisemminn syntyneille harrastajille.

Kaudesta 2015-2016 alkaen ikämiehet ja -naiset ovat pelanneet Seniorisarjalisenssillä, joka korvaa kauden 2014-2015 Pistemestarilisenssin. Valmentaja- toimihenkilölisenssien sisältöjä on uudistettu: Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin (lue lisää uutisesta) ja toimihenkilölisenssi käyttöoikeuden Salibandyliiton verkkokoulutusaineistoihin ja toimihenkilöfoorumiin. Erotuomareille tarjotaan oma erotuomarilisenssi.

RYHMÄVAKUUTUKSET

Salibandyn ryhmälisenssi/-passi

Ryhmävakuuttamisen kokeilu laajenee. Aikuisten ryhmälisenssejä ja junioreiden ryhmäpasseja voivat jatkossa hankkia muutkin Salibandyliiton jäsenseurat tai Salibandyliiton kanssa sopimuksellista yhteistyötä tekevät sarjajärjestäjät.

*Aikuisten ryhmälisenssin on tarkoitettu 1998 ja aikaisemmin syntyneille. Lisenssin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 20 pelaajaan, hinta 140 €.

*Junioreiden ryhmäpassi on tarkoitettu 1999 ja myöhemmin syntyneille. Passin pelaajien lukumäärä on joukkueessa rajoitettu 30 pelaajaan, hinta 90 €.

Kaudella 2016-2017 ryhmälisenssit ja ryhmäpassit lisätään kunkin seuran lisenssiraportteihin Sporttirekisteriin liiton seurapalveluna.

Voimassaolon ehtona on maksukuitin ja ryhmävakuutuksen Excel-lomakkeen toimittaminen Salibandyliittoon (johanna.vasankari(at)floorball.fi) vähintään viikkoa ennen kerhotoiminnan tmv. aloittamista. Excel-lomakkeen pakolliset tiedot ovat pelaajan nimi, syntymäaika, osoite ja sukupuoli (pieni n tai m). Liitto ei käsittele puutteellisesti täytettyjä lomakkeita. Maksetaan suoraan Salibandyliiton tilille Nordea FI21 1572 3000 3429 98, viestiksi Ryhmävakuutus, A x kpl/J x kpl. Samalla maksusuorituksella ja Excelillä voi ilmoittaa rajoittamattoman määrän ryhmävakuutuksia.

Huom ! Aikuisten ryhmälisenssin turnausjärjestäjä (seura tai yritys), toimittaa tilauksen Salibandyliittoon 2 viikkoa ennen vakuutuksen voimaantuloa (sarjan alkua).

Pelaajia voi lisätä koko kauden ajan uudella excel-lomakkeella, vakuutus tulee voimaan pelaajalisäyskuukauden 1. päivänä edellyttäen, että tiedot on myös toimitettu liittoon kuukauden aikana.

Vahingon sattuessa ryhmävakuutuksen alaisessa toiminnassa tee Pohjolaan normaali vahinkoilmoitus. Tapaturmaa kuvailtaessa on mainittava seura/yritys, jonka toiminnassa tapaturma sattui.

Salibandyn ryhmälisenssin/-passin tuoteseloste löytyy täältä.

SALIBANDYN KILPAPELAAMINEN

Jokaisen Salibandyliiton järjestämiin kilpailuihin/turnauksiin osallistuvan pelaajan tulee hankkia pelaajalisenssi ennen ensimmäistä otteluaan. Erotuomareiden tulee hankkia joko pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi ja valmentajien valmentajalisenssi (kilpalisenssi käy myös). Try-out vakuutus on tarkoitettu seuranvaihtotilanteisiin kaudelle 2016-2017.

Kilpailulisenssi ja pääsarjalisenssi

Kilpailulisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1999 syntyneille, jotka osallistuvat liiton viralliseen kilpailutoimintaan. Miehissä tämä tarkoittaa sarjatasoja 2.-6.-divisioonat, naisissa 1.-4.-divisioonat sekä yli 18-vuotiaita A-junioreita. Kilpailulisenssillä voi pelata myös seniorisarjoissa (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.). Kilpailulisenssi on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa, jossa on 15.000 € hoitokatto. Kilpailulisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 175€, ilman vakuutusta 36€.

Pääsarjalisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1999 syntyneille naisten ja miesten salibandyliigojen sekä miesten 1.divarin pelaajille. Pääsarjalisenssillä ei voi pelata seniorisarjoissa. Pääsarjalisenssin voi valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksella, jossa on 15 000 € hoitokatto. Pääsarjalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 306€, ilman vakuutusta 45€.

Vakuutuksettoman pääsarjalisenssin hankkijoiden tulee toimittaa todistus voimassaolevasta urheiluvakuutuksesta liitolle ennen ensimmäistä otteluaan. Merkintä toimitetusta todistuksesta lisätään ko. pelaajan tietoihin Sporttirekisteriin.

Kisapassi linkittyy Kisamaailma-pelimuotoon ja on tarkoitettu 2005 ja myöhemmin syntyneille E-F junioreille. Kisapassin vakuutus on voimassa myös muiden lajien kilpailuissa. Pelipassi linkittyy D-junioreiden Pelimaailmaan, ja on tarkoitettu vuosina 1999-2004 syntyneille D-A-junioreille. Vuosina 2001-1996 syntyneet (A-C-ikäiset) juniori-ikäiset saavat pelata syntymävuotensa mukaisella passilla/lisenssillä myös naisten ja miesten salibandyliigoissa ja miesten divarissa ja muissa liiton sarjoissa. Kisapassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 56€, ilman vakuutusta 36€. Pelipassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 120€, ilman vakuutusta 36€.

Seniorisarjalisenssi on tarkoitettu seniorisarjoihin (M35 – M60 ja N30 – N35 jne.), kun seniorisarja on ainoa pelattava sarja. Seniorisarjalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 70€, ilman vakuutusta 25€.

Try-out -vakuutus 2016-2017: Seuran ja pelimaan vaihtotilanteisiin on tarjolla seitsemän vuorokautta voimassa oleva try-out -vakuutus. Mikäli tarve on pidempi kuin seitsemän vuorokautta, vakuutuksen voi ostaa uudelleen. Try-out -vakuutus ja siihen liittyvä Sporttiturva on voimassa seuran harjoituksissa ja harjoitusotteluissa ym. lajitoiminnassa, se ei oikeuta pelaamaan liiton sarjoissa. Try-out vakuutusta ei voi vaihtaa/korottaa koko kauden kattavaan lisenssiin/passiin. Try-out-vakuutuksen hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 32€.

Erotuomarit, toimitsijat ja joukkueiden taustaorganisaatio

Toimihenkilölisenssi on tarkoitettu joukkueenjohtajille, ottelutoimitsijoille ja muille joukkueiden toimihenkilöille, jotka eivät harrasta kilpapelaamista. Toimihenkilölisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 18 €, ilman vakuutusta 9€.

Erotuomarilisenssi on erotuomareille tarkoitettu oma lisenssi. Erotuomarilla tulee olla joko kilpailuun oikeuttava pelaajalisenssi tai erotuomarilisenssi toimiakseen erotuomarina. Erotuomarilisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 35€, ilman vakuutusta 25€.

Valmentajalisenssi sisältää käyttöoikeuden Salibandyliiton valmentajafooruumiin ja harjoite- ja ideapankkiin. Kaudesta 2015-2016 alkaen pöytäkirjaan merkityillä valmentajalla tulee olla kilpa- tai valmentajalisenssi miesten salibandyliigassa, I ja II divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja I divisioonassa ja A-E – junioreiden sarjoissa. Valmentajalisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 37€, ilman vakuutusta 25€.

SALIBANDYN HARRASTAMINEN

Pistemestarilisenssi on tarkoitettu ennen vuotta 1999 syntyneille, jolla voi osallistua esim. Pistemestari-turnauksiin, katusählyyn ja ym. harrastetapahtumiin. Pistemestarilisenssin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 5€.

Kortteliliigapassi (entinen Säbämestaripassi) on tarkoitettu vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneille, jotka osallistuvat ainoastaan Salibandyliiton organisoimaan Korttililiigaan. Kerhopassi on tarkoitettu vuonna 1999 tai myöhemmin syntyneille sählyn ja salibandyn harrastajille ja G-junioreiden Kerhomaailma -turnausten ikäluokalle. Molemmat on mahdollista valita ilman vakuutusta tai Pohjolan Sporttiturva – vakuutuksen kanssa. Kortteliliigapassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 27€, ilman vakuutusta 22€. Kerhopassin hinta sisältäen Pohjolan Sporttiturvan on 10€, ilman vakuutusta 5€.

>> Siirry tästä lisenssin ostoon.